Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyar pop ikonok a Coke Club-ban

Coca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-ban

Szombaton második szezonját kezdte meg a siófoki Coke Club. A Balaton-parti szórakozóhely idén nyáron olyan nagyszabású programokat alkotott, mint az MTV zenecsatornával közös Icon koncertsorozat. A Coke Club-ban az LGT, a Neoton Família és a Tankcsapda előtt tisztelgő kortárs zenekarok – Icon-onként tucatnyi – adnak koncertet. A nyitónapon a brit Kosheen koncertezett.

A Coke Club-ban rendezik meg az MTV Icon programot, jelentették be szombat délelőtt Siófokon. Az MTV Icon lényege, hogy befutott vagy ígéretes előadók adják elő „ikonjaik” két-két slágerét. Koncertenként 12 együttes lép majd fel, és minden estét egy ikonikus zenekarnak szentelnek. Július 5-én kezdődik a sorozat a Neoton Família előtt tisztelgő koncerttel, július 19-én az LGT, augusztus 2-án pedig a Tankcsapda következik.

Coca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-ban

Az MTV Icon Erdélyi „Superman” Zsolt ötlete nyomán, a Coca-Cola által felkért művészeti vezető, Lévai Balázs – (Nagy könyv, Dob+Basszus) jóvoltából valósul meg. A résztvevő zenészekről szóló anyagok és a koncertek a magyar Music Television adásán lesznek majd láthatók.
Az ikonok dalait feldolgozó zenekarok széles spektrumot képviselő előadókat találunk, mint: Lovasi András, Péterfy Bori, a Heaven Street Seven, a Junkies, Für Anikó, a Csík zenekar, stb.
„Amerika után először Magyarországon mutatkozik be az MTV Icon”, mondta Málnay B. Levente, az MTV Networks Magyarország vezérigazgatója a szombati sajtótájékoztatón. A Coca Cola és az MTV közötti együttműködés kapcsán hozzátette: „Számunkra kiemelten fontos, hogy trendteremtőek legyünk, így öröm olyan partnerrel dolgozni, aki hajlandó akár üzleti kockázatot is vállalni azért, hogy minőségi, bevállalós és újszerű programokat hozzon létre.”
Halász Katalin, a Coca-Cola Magyarország marketing-igazgatója a Coke Club szellemiségéről beszélt. „Olyan helyet szeretnénk, ahol mindig meglepődhet valamin az ember, mert szereti, ha jó meglepetések érik. Célunk, hogy kultúrát teremtsünk. Jobban mondva klubkultúrát – ehhez járulnak hozzá a szokatlan és igényes produkciók is”.

Pásztor László a Neoton Famíliából kiemelte, az egész zenekar meglepődött, amikor megtudták, hogy ikonok lettek, ugyanakkor nagyon jól esett nekik. „Nagyon kíváncsian várjuk, mi fog kisülni abból, hogy ennyi remek fiatal előadó játssza el a dalainkat. Volt már rá példa, hogy valaki szeretett volna dalt feldolgozni tőlünk, de nem járultunk hozzá, mivel nem adott volna hozzá semmi pluszt az eredetihez”.

Coca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-ban

Karácsony János, az LGT gitárosa elmondta, hogy zenekaruk erőssége mindig is az élő fellépés volt. „Izgatottan várjuk, hogyan szólnak az általunk oly sok alkalommal előadott dalok mások értelmezésében. Azért biztos nehéz lesz csak nézőként ott lenni, úgy, hogy ezúttal nem léphetünk színpadra” – tette hozzá.
Lukács László, a Tankcsapda frontembere nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy annak ellenére, hogy a másik két zenekartól egy zenész-generáció választja el őket, ők is ikonok lettek. „Annyira nem lesz azért nehéz kibírnunk a koncertet, egész este bulizunk, és nézzük, ahogy a mi számainkat nyomják a színpadon”.
Az egyedi klubkultúrát a Balaton partján meghonosítani kívánó Coke Club második szezonjában külső megújulás mellett új programokkal is várja a vendégeket. A foci Európa-bajnokság ideje alatt az ország egyik legnagyobb óriás kivetítőjén közösségteremtő szurkolói programokon nézheti bárki a meccseket.
Két alkalommal egésznapos Cinetrip bulikat tartanak a nyáron. Továbbá fellép a Kistehén Tánczenekar a Romano Drommal közösen, speciális programmal érkezik a PASO, és a Coke Club-ban mutatják be a legújabb Hair produkciót is Miklósa Erikával és Palcsó Tamással. Bizonyos napokon délben élő jó ebédhez szól a nótával lepik meg azokat, akik addigra már leterítették a törülközőt.
Augusztus 20-án a brit sztárcsapat, a mifelénk is rendkívül népszerű Stereo MCs fellépésével ünnepel a Coke Club.

A tavalyi sikernek köszönhetően idén sem maradhat el hétköznaponként az esti kertmozi, melynek keretében újra jobbnál jobb kultfilmek peregnek majd a parton. A sportról sem kell lemondania annak, aki itt tölti szabadidejét, hiszen várja a strandröplabda, a petanque, a lábtenisz és a streetball pálya, de az evezőssport gyakorlóinak a hagyományteremtő Coke Club Regatta is szervezés alatt áll.
A konyha remek, a büfében pedig idén már igazi balatoni menü is kapható, az elmaradhatatlan hekkel, sültkolbásszal és lángossal.

A Coke Club-ba továbbra is ingyenes a belépés. Csak időbeni korlátok tarthatják távol a vendégeket: hétköznap éjfélig, hétvégi napokon hajnal 3-ig tart nyitva a Coke Club – egészen augusztus 24-éig, az idei szezon zárásáig.

2008. 06. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2008. 06. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyar pop ikonok a Coke Club-ban cikk képei
Coca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-banCoca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-banCoca Cola Beach House - Magyar pop ikonok a Coke Club-ban