Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!

Mariah Carey - A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!

Egy-egy nemzetközi sztár új albumához már mindössze két mozijegy áráért hozzá lehet jutni – a Tesco áruházakban 2290 Ft-ért -, tehát a nem feltétlenül kell sokezer forintot fizetni egy-egy eredeti hanghordozóért. A hazai verzió bevezetésének köszönhetően többek között olyan nemzetközi előadók albuma vásárolható meg az eddigieknél kedvezőbb áron, mint Mariah Carey, Janet Jackson, Bryan Adams, Mike Oldfield vagy a The Rolling Stones.

Természetesen ezen a verziók zenei tartalmát tekintve semmivel sem különbözik az eddig forgalomban lévő és továbbra is elérhető nemzetközi verziótól, a kettő közti különbség csupán a CD-könyvecske hosszában rejlik: a hazai verzió rövidebb, négyoldalas booklete nem tartalmaz például dalszövegeket vagy fotókat.
A Universal Music Hungary kínálatában most mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő zenei csemegét, legyen szó pop-, rock-, vagy filmzenéről. Mariah Carey, Janet Jackson, Mary J Blige - ugye ismerősen csengenek ezek a nevek? Mariah Carey új albuma címéül Albert Einstein relativitáselméletének képletét választotta, és talán nem is túlzó ez a választás, ha hozzátesszük, hogy az énekesnő Touch My Body című kislemez dala pályafutásának tizennyolcadik listavezető felvétele lett, és ezzel még a királyt, Elvis Presley-t is letaszította trónjáról. S akit ez a bámulatos teljesítmény még nem győzött volna meg, eláruljuk, hogy az E=MC² című album produceri munkáiban a Black Eyed Peasből ismert will.i.am., valamint Jermaine Dupri is közreműködött. S ha már Jermaine, akkor meg kell jegyeznünk, hogy kedvese, Janet Jackson is új lemezzel jelentkezett idén. A Discipline című album első helyen nyitott az amerikai albumlistán, és a lemezt beharangozó Feedback című dal egy csapásra a rádiók kedvence lett. Janethez hasonlóan a hip-hop soul királynőjének, Mary J Blige-nak sincs oka panaszra. Noha új albumának címe Growing Pains, az énekesnővel kapcsolatban inkább növekvő népszerűségről beszélhetünk. Az album az Egyesült Államokban olyan kelendőnek bizonyult, hogy a megjelenést követő két héten belül 800.000 példány talált belőle gazdára.
Üstökösként robbant be a köztudatba a walesi Duffy, aki Mercy című dalával mindenkit levett a lábáról. Az ifjú énekesnő Rocferry című albuma megjelenésekor az Egyesült Királyságban egyszerre vezette a rádiós, a kislemez- és az album slágerlistát. Ezzel a teljesítményével olyan előadók táborába lépett mint, mint a fent említett Mariah Carey vagy Celine Dion. A Mercy a nyár egyik sikerfilmjének ígérkező Szex és New York filmzenelemezén is helyet kapott, melyet szintén a korábbinál lényegesebb kedvezőbb áron lehet megvásárolni.
Hogy ne feledkezzünk meg a rockzenét kedvelőkről sem, gyorsan figyelmükbe ajánljuk a klasszikusok: Bryan Adams és Mike Oldfield új stúdióalbumát, illetve a Rolling Stones Shine A Light filmzenelemezét. A kanadai Adams stílszerűen 11-re keresztelt tizenegyedik sorlemeze személyes hangvételű lett, a legtöbb dalt turné közben írta – talán még a 2006 novemberi budapesti látogatása is megihlette. Ezúttal is régi alkotótársa, Jim Vallance volt segítségére, ami már önmagában is garancia a sikerre, hiszen kettejük kollaborációjának gyümölcse többek között a Heaven, a Summer of ’69 vagy a Run To You című sláger. Mike Oldfield spirituális világba kalauzolja hallgatót Music of the Spheres című albumán, melyet nagyzenekarral és kórussal (karmester: Karl Jenkins) vett fel. A lemezen a neves zongoraművész, Lang Lang is közreműködik, valamint az On My Heart című dalban hallható a legendás szoprán, Hayley Westenra. A Rolling Stones Shine A Light duplalemeze igazi slágergyűjtemény az (I Can’t Get No) Satisfactiontől a Brown Sugaron át a Paint It Blackig.
A nagy öregek mellett érdemes megjegyezni két ígéretes zenekar nevét is: az egyik a Tokio Hotel utódjaként emlegetett Jonas Brothers, akik az Egyesült Államok után Európát is meghódították bemutatkozó albumukkal, a másik pedig a sztárproducer, Timbaland kedvenc zenekara, a One Republic, akik a Dreaming Out Loud című lemezükkel és az Apologize című megaslágerükkel máris belopták magukat a szívünkbe.
Végül pedig azokhoz szólunk, akik egy fárasztó nap után lazítani szeretnének egy üveg bor és kellemes muzsika társaságában. Nos, ők keresve sem találnának megfelelőbb zenét Era Reborn című albumánál, illetve a Relax és az Unforgettable válogatáslemezeknél: az előbbin többek között a Morcheeba, Amy Winehouse, a Massive Attack és Nine Simone, az utóbbin pedig Nat King Cole, Aretha Franklin, Bing Crosby és Louis Armstrong ígér felejthetetlen perceket – a korábbinál lényegesen kedvezőbb áron.

Mariah Carey - A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!

(x)

2008. 06. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2008. 06. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 06. 18. 15:06
Én a drágább változatot vettem meg az új Mariah lemezből, mert nekem fontos hogy a fotók, és a dalszöveg is a CD mellett legyen. Ráadásul a Mariah cd mellé így egy nagyon szép posztert és iPod skin-t is kaptam, tehát igaz hogy 4700 Ft körül volt az ára, de tökéletesen megérte azt. A tartalom pedig főleg, hiszen 14 fantasztikus dal van albumon. Jelenlegi slágere, a Bye Bye számomra minden idők egyik leggyönyörűbb dala, egyszerűen lenyűgöző, csodálatos. Ilyen dalt senki más nem volt képes produkálni még.
Vendég 2008. 06. 25. 23:58
Én is mindíg a drágább lemezét veszem meg Miminek igaz ez a mostani nekem 8000 Forintomba került de legalább egy Speciális Limitált Változatot kaptam érte amin 16 szám és egy mariah dedikálás található az eleján :) szóval nagyon örülök neki! de ugyanígy volt ez a The Emancipation Of Mimi-nél is ott is 20 szám van rajta + DVD és poszterek :)
Vendég 2008. 06. 27. 16:02
Inkább pár ezerért többet perkálok le egy CDért, de az legyen Eredeti Usa Import. Ne ilyen "méd fór hangeri". 4 oldalas booklet pfff xD mi van azon? 2 kép+a producerek névsora? xDDD
Vendég 2008. 06. 28. 1:00
Nem vagyok fanatikus, hogy 4-8 ezreket kiadjak egy lemezre. A zene rajta van az olcsóbb változaton is, a képeket, dalszövegeket meg ha kíváncsi vagyok ráé, akkor megnézem a neten. A zene a lényeg.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon! cikk képei
Mariah Carey - A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!Mariah Carey - A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!Mariah Carey - A legnagyobb világsztárok legújabb lemezei meglepően jó árakon!