Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten!

Queensryche - A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten!

A 2008-as nyári turnéja keretén belül újra ellátogat hozzánk az újkori kortárs progresszív rock egyik alapvetése, a Queensryche!

Operation: Mindcrime

A csapat idáig két alkalommal járt nálunk. Először az 1991-es Monsters of Rock utazó metálcirkusz keretein belül, majd a Summer Rocks–on volt teltházas bulija, ahol a Judas Priest-tel tarolta le a közönséget.
A Geoff Tate énekes által vezetett csapat még az 1980-as évek első felében alakult a grunge későbbi fellegvárában, Seattle-ben, és elég korán ismerté váltak az Egyesült Államokban.

Queensryche - A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten!

Amerikában rögtön a KISS-el turnéztak, majd a Rage for Oder album után, 1988-ban megjelent "A" lemez, az Operation: Mindcrime, amit sok rockzenei szaklap az évszázad metál albumának nevezett ki. Ez igazi világhírt hozta el számukra.
1990-ben az Empire megkoronázta a csapatot véglegesen, és valóban beírták magukat a hallhatatlanok közé.

A zenei kísérletezgetések után az Operation Mindcrime második eposza 2006-ban, majd 2007. Karácsonyára egy feldolgozás album került piacra, amelyen nem kisebb dalokat értelmeztek újra, mint a Neon Knights (Black Sabbath) a Bullet in the Blue Sky (U2) vagy a Heaven on Their Minds (Jézus Krisztus Szupersztár).

A Queensryche az a csapat, akiket számos, mára nagy nevet viselő zenekar tekint példaképének!

2008. július 1-én, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán a Queensryche fellépés több lesz egy egyszerű koncertnél.

A zenekar első saját, magyarországi fellépésén elő fogja adni az 1988-as klasszikus Operation: Mindcrime lemezen megkezdett, majd 2006-ban folytatott történetet, teljes egészében.
A Mindcrime I-II koncert 3 órás produkció, színházi elemekkel, amely többek között magában foglal a kellékeken, kivetítőkön, extra fényjátékokon kívül még liftek felszerelését is a Pecsa Szabadterén.
A teljes amerikai produkció 15 szereplővel - a zenekaron kívül - kerül bemutatásra. A csapat 4 kamionnyi technikával és látványelemmel érkezik.

Gab

2008. 06. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 06. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten! cikk képei
Queensryche - A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten!Queensryche - A Queensryche Operation Mindcrime I & II showja Budapesten!