Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egy különleges Cserháti Zsuzsa emlékkoncert

Cserháti Zsuzsa - Egy különleges Cserháti Zsuzsa emlékkoncert

Ahhoz, hogy valaki olyan műveket alkosson, amelyek meghatóak, gyönyörűek, érzelgősek, mégis nagyszerűek, nem elég a tehetség. Ha az ember nem tapasztalja meg, mily kegyetlen tud lenni az élet, hiába istenadta talentum, képtelen olyan dalokat írni, mint a „Boldogság, gyere haza”, az „Árva fiú” vagy az „Édes kisfiam” c. mű. Cserháti Zsuzsát egyszersmind megtépázta s megajándékozta a sors. Öt éve már, hogy fiatalon, születésének 55.évfordulójának másnapján elhunyt. A kétrészes koncert neki, a hazai popzene meghatározó egyéniségének állít emléket. Olyan közreműködőkkel mint Tóth Vera, Keresztes Ildikó vagy Auth Csilla.

Nem túlzás, hogy az 1972-es táncdalfesztiválon feltűnt énekesnő néhány nap alatt lett az ország kedvence, azaz „sztár” lett. Művészi pályájának két nagy korszaka volt: az első a nyolcvanas évek végéig tartott, majd a mellőzés évei után 1996-ban üstökösként tért vissza a könnyűzenei életbe. A szakmai és közönségsikert aratott Hamu és gyémánt c. albummal újra rivaldafénybe került. Visszanyerte életét! S ezzel visszatért energiája is. Sorban adta ki nagylemezeit, amelyek sikert sikerre halmoztak (Arany Zsiráf-díj, aranylemezek), s mégis, magánéletében soha nem talált megnyugvást, a depresszió köztudottan végigkísérte életét.

A rendkívüli műsor az ő dalaiból, illetve az általa énekelt világslágerekből ad tematikus, korszakonként szerkesztett válogatást neves magyar művészek tolmácsolásában, akiknek a sora Szulák Andreától Tóth Verán, Keresztes Ildikón, Auth Csillán és Majsai Gáboron
keresztül St. Martinig terjed.

Jegyárak: 1700 Ft, 2600 Ft, 3600 Ft, 4500 Ft
Helyszín: Művészetek Palotája, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem
Időpont: Június 28., szombat 20 óra

Jónap Tamás

2008. 06. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy különleges Cserháti Zsuzsa emlékkoncert cikk képei
Cserháti Zsuzsa - Egy különleges Cserháti Zsuzsa emlékkoncert