Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Nelson Mandela születésnapi koncertje

Segélykoncert - Nelson Mandela születésnapi koncertje

Hétfőn érkezett Angliába Nelson Mandela, a volt dél-afrikai elnök, akinek koncertet adnak a Hyde-parkban a hétvégén. Nelson Mandela korábban a Dél-afrikai Köztársaság első feketebőrű elnöke. A faji megkülönböztetés politikája, azaz az apartheid elleni aktivista, mely miatt 27 évet ült börtönben. Mandela a szabadság és az egyenlőség jelképe. 1993-ban Nobel-békedíjat kapott az Apartheid rendszer békés felszámolásáért és az új, demokratikus Dél-Afrika alapjainak lefektetéséért.

Nelson Mandela 90. születésnapja alkalmából tartanak segélykoncertet, mellyel az általa létrehozott HIV és AIDS ellenes kampányát támogatják. A kampány neve 46664, ez volt 27 éves rabsága alatt Mandela száma, pontosan ugyanennyi jegyet is adnak el a háromórás koncertre.

Több neves világsztár fog zenélni a koncerten, tiszteletét teszi a Queen, Annie Lennox, Razorlight, Eminem és az az Amy Winehouse is, akit Mandela személyesen hívott fel telefonon és kérte fel szereplésre. Amy természetesen igent mondott, bár fellépése kétséges volt, mivel korházba került tüdőproblémákkal. Ma azonban nevetve hagyta el a kórházat, beszállt egy autóba és egyből rágyújtott. Meglepetésvendégek is lesznek, akiknek a nevét teljes titokban tartják a koncertig.

Segélykoncert - Nelson Mandela születésnapi koncertje

A születésnapi parádét egy háromnapos eseménysorozat fogja bevezetni, nem kisebb emberek részvételével, mint Bill Clinton volt amerikai elnök, Gordon Brown brit kormányfő, Lewis Hamilton F1-es pilóta, Robert de Niro, Will Smith és Forest Whitaker amerikai filmszínészek.

Boldog születésnapot Nelson Mandela!

sesyle

2008. 06. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 06. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 06. 25. 13:10
Bárcsak ott lehetnék!!!!!!!!! Főleg mivel nagy kedvencem JOSH GROBAN is fel fog lépni!! :DDDDD De majd nézem a neten!! :DDD

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Nelson Mandela születésnapi koncertje cikk képei
Segélykoncert - Nelson Mandela születésnapi koncertjeSegélykoncert - Nelson Mandela születésnapi koncertje