Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismét összeállt a The Verve

The Verve - Ismét összeállt a The Verve

A The Verve (korábban: Verve), a kilencvenes évek egyik legnépszerűbb zenekara nem csak újból összeállt de egyből új stúdiólemezzel jelentkezik. Az utolsó kiadott lemez 11 éve látott napvilágot.

A tavaly nyáron hosszabbra nyúlt hallgatás után újra együtt a brit banda. Az újjáalakulást egy éve jelentették be, azonban ennek semmi jelét nem adták. Most viszont új albumot dobnak a piacra, mégpedig a negyediket, mely meglepő módon a Forth, vagyis Negyedik címet viseli. Az új korong augusztus 18-án kerül a boltokba Európában.

A The Verve nem csak egyszer oszlott fel, hiszen 1995-ben, második albumuk megjelenése után a frontember, Ashcroft és Nick McCabe gitáros közti feszültség a szakításhoz vezetett, azonban nem tudtak egymás nélkül élni és így pár hét múlva ismét egymásra találtak. Ennek örömére kiadták a több millió példányszámban elkelt harmadik albumukat az Urban Hymns című lemezt, melynek egyik dala a Bitter Sweet Symphony világsláger, emlékezetes vonósmotivumát a Rolling Stones feldolgozásból vették és erről elfelejtettek szólni.

The Verve - Ismét összeállt a The Verve

A harmadik lemez után ismét hajba kaptak a tagok, ami újabb szakításhoz vezetett. A frontember, Ashcroft szólóban folytatta pályafutását. Ezután 11 éves szünet következett. Ez már a múlté, hiszen nemsokára bárki meghallgathatja a The Verve legújabb albumát. A korong első kislemezdala, Love is Noise a zenekar MySpace oldalán már hallható, ami némileg kompenzálja a várakozási időt a rajongóknak.

sesyle

2008. 06. 26.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 06. 26. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ismét összeállt a The Verve cikk képei
The Verve - Ismét összeállt a The VerveThe Verve - Ismét összeállt a The Verve