Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tarol a bulizós brit duó

The Ting Tings - Tarol a bulizós brit duó

Két hét alatt két győzelem a legfontosabb brit slágerlistákon, ráadásul szegről-végről újoncként – ezt kevesen mondhatják el magukról! Az év eleji esélylatolgatások során 2008 ígéretei között számon tartott manchesteri The Ting Tings miután Nagy-Britanniát meghódította, most a nagyvilággal próbálja ugyanezt tenni. Egyelőre neki áll a zászló!

Az énekes-gitáros Katie White pályafutása egy harmadvonalbeli lánycsapatban, a dobos-gitáros Jules De Martino karrierje egy szintén nevesincs indie zenekarban indult. Találkozásuk után egy harmadik zenésszel Dear Eskiimo néven triót alapítottak, amelyet a Mercury Records szerződtetett, ám a formáció hamar feloszlott, a tagok elmondása szerint azért, mert a lemezcég beleszólt a munkájukba, és nem hagyta őket kibontakozni. Katie és Jules rövid hezitálás után úgy döntött, duóban folytatja. A 2006-ban megalakult The Ting Tings szerencsére nem kallódott el, a megfelelő vágányra került, pillanatok alatt Manchester legkeresettebb klubformációja lett, és híre gyorsan terjedt a város határán túl is. A bemutatkozó, a That’s Not My Name és a Great DJ című dalokat felvonultató maxi CD-je tavaly májusban jelent meg a manchesteri Switchflicker Records gondozásában, de úgy látszik, mégis korán került kiadásra, kereskedelmi sikert ugyanis (első nekifutásra) nem ért el.

The Ting Tings - Tarol a bulizós brit duó

A The Ting Tings ezt követően a Columbia Recordshoz szerződött. Nagylemeze bevezető reklámkampányához ismét a That’s Not My Name című szerzeményt választotta, s jó döntés volt: a felvétel elfoglalta a brit kislemezlista csúcsát, rajt–cél-győzelmet aratva. Május 19-én lett listavezető, azon a napon, amikor a duó We Started Nothing című albuma a boltokba került, s a korong egy héttel később a brit eladási rangsor élén debütált, a megjelenés hetében 47 907 példányt értékesítettek belőle a szigetországban. A páros jelenleg a That’s Not My Name mellett az internetes letöltéseknek köszönhetően további két dallal szerepel a brit listákon: a másik tavalyi felvétele, a Great DJ a 33., a Shut Up And Let Me Go a 29. helyig jutott a fő brit összesítésen. Az utóbbi először az USA-ban került fel a listákra egy iPod reklám kapcsán, a Billboard magazin százas összesítésén az 55. hely volt a csúcspozíciója. A felsorolt dalok kétségkívül a nagylemez legjobbjai.

A duó repertoárját táncra csábító, egyszerű, kiabálós refrénű, olykor az új hullám feledésbe merült előadóit, máskor a Blondie vagy a The B-52’s stílusvilágát idéző szerzemények alkotják. A zene a bugyuta szövegvilághoz igazodik. A páros nem fogja megváltani velük a nagyvilágot, de ez bizonyára nem is célja. A kislemezes felvételeket minimális hangszerelés jellemzi, Katie és Jules az amúgy sem túlhangszerelt albumverziókat tovább tisztította, egyszerűsítette. (Új Szó)

Puha József

2008. 06. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 06. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
mama 2015. 03. 21. 6:42
Tetszik.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tarol a bulizós brit duó cikk képei
The Ting Tings - Tarol a bulizós brit duóThe Ting Tings - Tarol a bulizós brit duó