Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

2008-as EFOTT Dunaújvárosban

EFOTT - 2008-as EFOTT Dunaújvárosban

Minden évben megrendezik a hallgatók legnagyobb örömére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját, az EFOTT-ot. Az idei helyszín Dunaújváros, ahol különböző zenei és sportprogramok várják az aktuális szemeszterüket záró diákokat.

2008. Július 16-án ismét megnyitja kapuit az EFOTT, ezúttal Dunaújvárosban. A fesztivált a legnagyobb hallgatói bulinak tartják 1976 óta. A koncepció ugyanaz: lezárni az évet egy fergeteges partival, melyen már mindenki vizsgadrukktól mentesen, felhőtlenül szórakozhat. Azonban mostantól minden fesztiválon egy központi témát választanak, az idei év a „Sport éve” lesz, melyet tükröz a szlogen is: „Zene a Sport”. 50 különböző sportprogrammal várják a zene mellett a helyszínre látogatókat: strandröplabda, paintball, tandem ugrás, strand- és amerikai foci, kézilabda, de az alternatív sportok is helyet kapnak, mint például a póker, a csocsó vagy a darts. Sport és zene mellett még turisztikai programokból is részesülhetünk. Lesz sétarepülés, ökopark, kerékpártúra, lovaglás.

EFOTT - 2008-as EFOTT Dunaújvárosban

De ami számunkra a legfontosabb, az a zenei része a fesztiválnak. A Fejér megyei városban 9 helyszínen, több mint 300 hazai fellépő közül választhatunk. Az egyes színpadokon fellép a hazai zenei élet apraja-nagyja, mint a: Tankcsapda, Zagar, Zanzibár, Varga Zsuzsa, Péterfy Bori & Love Band, Ganxta Zolee és a Kartel, Heaven Street Seven, Republic, és még sokan mások, nézzétek meg a fesztivál honlapján (linkajánlóban).

A tömegeket vonzó rendezvény már országos szintűre nőtte ki magát, hiszen a tavalyi fesztiválra 58 ezren látogattak Debrecenbe. Az idei házigazda, ahogy azt már említettem, Dunaújváros, Szalki-szigete lesz. Az EFOTT menedzsment örül annak, hogy a rendezvény hatására a város önkormányzatának közgyűlése 100 millió forintot szavazott meg a sziget rehabilitációjára.

Több kuriózuma is lesz az idei EFOTT-nak, az egyik ilyen egy hajó, mely helyet biztosít a sajtótájékoztatóknak, de helyszínként is üzemelni fog, a másik a cseh sörfalú, hiszen egyik kiemelkedő támogató a Kozel cseh sör. A falu sramlival várja majd a vendégeket. Több meglepetést is tartogatnak a szervezők, de biztos, hogy lesz sárkányhajó verseny és több Guiness rekord kísérlet.

A fesztivál nem hagy maga után kivetnivalót, mindenki megtalálja a saját igényeit kielégítő programot. Az idei év a „Sport éve” használjátok ki a mozgási lehetőségeket is, hiszen a többségnek nem jut rá ideje évközben.

sesyle

2008. 06. 30.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 06. 30. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

2008-as EFOTT Dunaújvárosban cikk képei
EFOTT - 2008-as EFOTT DunaújvárosbanEFOTT - 2008-as EFOTT Dunaújvárosban