Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sokat kaszált a Van Halen

Van Halen - Sokat kaszált a Van Halen

Az amerikai Pollstar nevű koncertszervező cég tavalyi koncertösszesítésének élén a The Police végzett, a brit zenekar turnéja hozta a legnagyobb bevételt Észak-Amerikában, közel 132 millió dollárt. A lista ötödik pozíciójában a Van Halen szerepelt, amely idén további jelentős bevételre tett szert.

A rockzenekar visszatérése az eredeti énekessel tavaly az amerikai zenei élet egyik szenzációja volt. David Lee Roth 2006 tavaszán egy amerikai rádióállomás műsorvezetője lett. Ennek kapcsán beszélgetés jelent meg vele egy újságban, ebben kürtölte világgá a hírt, hogy csak idő kérdése, mikor csatlakozik újra a Van Halenhez. Az énekes a társaival, a három Van Halen fivérrel (Eddie, Alex és Wolfgang) 1978-tól 1985-ig sikert sikerre halmozott – ekkor az egyre sűrűsödő nézeteltérések miatt lelépett. A faképnél hagyott zenészek ezt követően két énekest is kipróbáltak (Sammy Hagart Gary Cherone váltotta, majd ismét Sammy énekelt velük), s bár a Van Halen sosem oszlott fel, évekre eltűnt a reflektorfényből, sikerei fokozatosan halványultak.

Van Halen - Sokat kaszált a Van Halen

Az együttes David Lee Roth-tal szeptemberben kezdett el koncertezni. Sokan nem hittek abban, hogy a nehéz természetű zenészek kibírják együtt a negyvenállomásos fellépéssorozatot. Az érintettek alaposan rácáfoltak a kételkedőkre, a turné újabb állomásokkal bővült, és Davidék egészen június elejéig koncerteztek. A turné ugyan bővelkedett nehéz pillanatokban, Eddie Van Halen kétszer is alkoholelvonón kötött ki, ezért több fellépést is el kellett halasztani. A zenekar végül hetvennégy koncertet adott, ezekre közel egymillióan váltottak jegyet. A bevétel meghaladja a kilencvenhárom millió dollárt, ezzel a koncertsorozat a Van Halen pályafutásának legjövedelmezőbb turnéja lett. (Új Szó)

Puha József

2008. 07. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 07. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Leon 2009. 01. 08. 12:14
Sammy nélkül már nem lehet teljes értékű Van Halen-ről beszélni. A mostani turné pusztán üzleti fogás, amit a fiúk nem is fognak tagadni.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sokat kaszált a Van Halen cikk képei
Van Halen - Sokat kaszált a Van HalenVan Halen - Sokat kaszált a Van Halen