Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

The Verve: újjáalakulás után új album

The Verve - The Verve: újjáalakulás után új album

Tavaly másodszor alakult újjá az 1989 és 1999 között működött angol The Verve. Az elsőt ma már kevésbé tartják számon: a második album, az 1995-ös A Northern Soul után a Richard Ashcroft énekes-frontember és Nick McCabe gitáros közötti feszültség miatt az együttes szétszéledt.

A tagok kis idő elteltével szerencsére elásták a csatabárdot, és elkészítették pályafutásuk eddigi utolsó és legsikeresebb nagylemezét, az 1997 szeptemberében kiadott, világszerte hatmillió példányban elkelt Urban Hymns címűt, rajta a Bitter Sweet Symphony című slágerrel, amelynek bérelt helye van a kilencvenes évek legjobb brit dalainak rangsoraiban. A feloszlást követően Ashcroft szólópályára lépett, három albumot jelentetett meg: a 2000-es Alone With Everybody, a 2002-es Human Conditions és a 2006-os Keys To The World címűeket.

The Verve - The Verve: újjáalakulás után új album

A The Verve tavalyi újjáalakulása után idén új stúdiólemezzel is megörvendezteti rajongótáborát, amely a Forth (Negyedik) címet kapta, és augusztus 18-án kerül a boltokba. A Love Is Noise című beharangozó kislemezdal már hallható a zenekar MySpace oldalán. Az album megjelenéséig a The Verve számos európai fesztiválon lesz látható. (Új Szó)

Puha József

2008. 07. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 07. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

The Verve: újjáalakulás után új album cikk képei
The Verve - The Verve: újjáalakulás után új albumThe Verve - The Verve: újjáalakulás után új album