Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLT Fesztivál-második nap

Volt fesztivál - VOLT Fesztivál-második nap

Tökéletes Voltos érzéssel telt a második nap a Lővérekben. A szokásos fellépők utáni nagymenő zenekarok ideje alatt még az eső is szitált picit, ami a fesztiválból sose maradhat el...

A reggel a megszokott ütemben zajlott, mint mindig: tompán, nehéz fejjel a szaunává változott sátorban, meg a fürdőkonténerek előtt kígyózó hosszú sorok, első sörök, ami után újult erővel kezdhettük a napot. Programok vártak minket dögivel. Az egyik legnagyobb sláger az ingyenesen használható, fürdést is kiváltó Body-Wash automatát, ami egy hatalmas embermosó habparty. A kb 10 perces móka, amikor is egy 6négyzetméteres kabinban a cimborákkal fürdőruciban lehet örjöngeni, csupán egy pár méteres sor türelmes végigállásába kerül. Egy másik igen kedvelt helyszín a borfalu, ahol a helyi legnagyobb pincészetek zseniálisabbnál zseniálisabb borait, borkülünlegességeit lehet kóstolgatni naphosszat. A faluban egy minimális színpadocska is fel van állítva, ahol egy-egy kisebb zenekar fellép, és ugyan innen szól a fesztivál rádiója a NAP-rádió, ahol többnyire a programokat ismertetik a népekkel. A délutáni órákban gyülekeztek ám az emberek roppant számban, hiszen igen komoly fellépőket vártak az estére. Az arcok igen változatosak voltak, hiszen a már szinte helyieknek számítóak között egyre több óriás tarajos punk érkezett akik az Exploited-re voltak kíváncsiak, és a mellettük békésen lézengő drámenbézzes-hiphopos figurák. Ők többnyire inkább a nagyszínpadon fellépő Roni Size-ra, és Cypress Hill-re jöttek. A nagyszínpad előtt talán soha nem látott tömegek jelentek meg hírtelen, mikor a Roni Size Reprezent énekesnőjének a hangja felcsendült. Nem oszlott a sok ember ezután a koncert után sem, annak elleneére, hogy igen hosszú szünetet kellett végigvárni, ugyanis a Cypress Hillék hasonló érdeklődőket igyekezett szórakoztatni. Ráadásul ők most voltak először kicsiny hazánkban, sokak nagy örömére.

Volt fesztivál - VOLT Fesztivál-második nap

A legnagyobb probléma csupán annyi volt, ami nagyjából minden VOLTon, hogy egy napra olyan zenekarokat raknak össze egy időintervallumba, akik a legpopulárisabbak, tehát igen komoly szervezést igényel az átlag fesztiválozók számára, hogy mit is láthasson inkább. Idén sikerült egy időbe rakni a Beat Dis-t, a Beatrice-t, majd az Exploitedet, a Kft-t, HS7-et, NEO-t, Roni Size-t, Cypress Hill-t, Kaukázust, úgyhogy választék az volt bőven, csak esély nem, hogy mindenen rendesen részt vehessünk.

Az este folyamán a legtöbben az MR2 színpadot keresték fel, ahol éjféltől Barabás Lőrinc Elektric táncoltatott meg bennünket mindezt Sena csodálatos hangjával fűszerezve. Akik még ekkor sem tudtak elaludni, azok ugyan itt bulizhattak Dj Izil keze által pörgetett korongokra, ahol a mai legnagyobb slágerek szóltak. Nos, akinek ez annyira nem jött be, azok Rewind partyra mehettek a Red Lounge-ba, esetleg a Samsung arénában Tigára, vagy akár a CIB színpadra, ahol hihetetlen jókedvű, pörgős 70-80-90es évek slágereivel kényeztetett minket Dj Paplan.
Mire kipitymallott a fesztivál lakói többnyire már igyekeztek aludni, amit néhányan olykor-olykor egy picit megzavartak. De ez senki kedvét nem vette el a következő naptól...

Fekete Zsuzsi & Rusznyák Marcell Artúr

2008. 07. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLT Fesztivál-második nap cikk képei
Volt fesztivál - VOLT Fesztivál-második napVolt fesztivál - VOLT Fesztivál-második nap