Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükben

Carlos Santana - Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükben

Talán nemrég nálunk tartott koncertje miatt döntött úgy Carlos Santana, hogy új lemezét a világon elsőként mi, magyarok élvezhetjük. Az album mától kapható a lemezboltokban.

A híres zenész legutóbbi három albumából saját kezűleg válogatta össze kedvenceit. A dupla CD-n összesen 28, a zenész szívéhez köze álló dalt hallhatunk. A lemezválogatás, mely a Multi Dimensional Warrior címet viseli, 14 vokális és ugyanennyi instrumentális szerzeményt tartalmaz.

Az album a magyar piacon ma, július 7-én jelenik meg, míg a nemzetközin csak augusztus 4-től lesz megvásárolható. Nagy valószínűséggel ez az első alkalom, hogy egy világsztár lemeze kis országunkban, a világon elsőként jelenik meg.
Santana a Metro hírújságnak azt nyilatkozta: az albumot azért tartja fontosnak, mert azokkal is meg szeretné ismertetni korábbi munkásságát, akik csak az utóbbi években kedvelték meg zenéjét, vagy egyszerűen még meg sem születtek akkor.

Carlos Santana - Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükben

A gitárvirtuóz zenei pályájáról ezzel a két koronggal a legátfogóbb képet kaphatjuk, hiszen a felvételek közt helyet kapnak a ’70-es évektől egészen napjainkig készült felvételek. A zenész számára a vokális dalok mellett igen fontosak az instrumentálisak, mert szerinte ezekkel leküzdhetőek a nyelvi akadályok és azok számára, akik nem értik a nyelvet érthetőbbé válik Santana zenéje. Ezért sajnálja, hogy a rádiók sokkal nagyobb előnyben részesítik a vokális szerzeményeket.

A lemez kuriózuma, hogy öt dal, korábban sosem hallhatott verziója is megtalálható rajta. A Spirit és a Right Now című dalokhoz a sztár saját maga készítette a gitárszólót.

sesyle

2008. 07. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 07. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 08. 12:16
Én imádom Sanatanát. Olyan érzelmekkel teli zenét játszik amilyet még nem hallottam.Örülök, hogy még vannak ilyen előadók manapság. :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükben cikk képei
Carlos Santana - Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükbenCarlos Santana - Santana lemezválogatását elsőként a magyar rajongók tarthatják kezükben