Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/28

Listamustra - Listamustra 2008/28

A múlt héten beszámoltunk arról, hogy hasnyálmirigy-gyulladás miatt pihenőre szorul Carl Barat, az egykori The Libertines énekes-gitárosa, ezért valószínűleg csúszik az ő közreműködésével létrejött The Chavs nevű szupergrupp nagylemezének augusztusra tervezett felvétele. Carl azonban jelenleg sem hiányzik a listákról, bár nem az élmezőnyben találjuk. Mostani zenekara, a 2005-ben megalakult Dirty Pretty Things június 30-án jelentette meg második albumát Romance At Short Notice címmel, amely egyelőre jócskán alulteljesít, a héten a brit eladási lista 35. helyére érkezett meg.

A korong iránti lanyha érdeklődést előrevetítette a beharangozó szerzemény, a Tired Of England fogadtatása, amelynek az 54. hely volt a csúcspozíciója a brit kislemezlistán. Ennél az együttes, az albumlistán harmadik helyig jutott első nagylemezéről, a Waterloo To Anywhere címűről kiadott mindhárom dala jobban teljesített Nagy-Britanniában: a Bang Bang You’re Dead az ötödik, a Deadwood a huszadik, a Wonderig a 34. helyig vitte.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Katy Perry: I Kissed A Girl
Nagy-Britannia – Dizzee Rascal Featuring Calvin Harris And Chrome: Dance Wiv Me
Németország – Kid Rock: All Summer Long
Magyarország – Ákos: Negyven

Az ezredik amerikai listavezető
Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján második hete Katy Perry vezet – az I Kissed A Girl című felvétele az 1955 óta létező rangsor ezredik listavezetője. Az első csúcsra került szerzemény a Bill Haley And His Comets örökzöldje, a Rock Around The Clock volt. A mostani amerikai összesítés tízes mezőnyében mindössze egy figyelemreméltó esemény történt: az ötödik helyre iratkozott fel a Jonas Brothers újdonsága, a Big Rob közreműködésével készült Burnin’ Up, amely a zenekar augusztus 12-én megjelenő harmadik, A Little Bit Longer című albumának beharangozója. Az általunk vizsgált listák közül csak a brit kislemezrangsor élén történt változás: Dizzee Rascal, Calvin Harris és Chrome közös dala aratott rajt–cél-győzelmet. A bronzérmes pozícióban debütált Busshunter felvétele, az All I Ever Wanted – a svéd énekes-producer Now You’re Gone című slágere az év elején öt hétig uralta a brit mezőnyt. Németországban második hete Kid Rock dala a listavezető. A német TOP 10 meglepetése, hogy a The White Stripes 2003-as felvétele, a Seven Nation Army a 69. helyről az ötödikre lépett elő. Magyarországon is változatlan a helyzet, 12. hete Ákos születésnapi szerzeménye trónol.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Coldplay: Viva La Vida Or Death And All His Friends
Nagy-Britannia – Coldplay: Viva La Vida Or Death And All His Friends
Németország – Coldplay: Viva La Vida Or Death And All His Friends
Magyarország – A Társulat: István, a király

Egyelőre legyőzhetetlen a Coldplay
Nem történt változás az albumeladási listák csúcsán. Az amerikai tízes mezőnyben három új belépőt találunk: a negyedikre a Mötley Crüe nevű kaliforniai metálzenekar nyolc év után megjelent nyolcadik stúdiólemeze, a Saints Of Los Angeles, az ötödikre a Tennessee államból származó Three 6 Mafia nevű hiphopformáció kilencedik albuma, a Last 2 Walk, a nyolcadikra a floridai Shinedown nevű hard rock együttes harmadik stúdiólemeze, a The Sound Of Madness érkezett meg. Nagy-Britanniában egy újdonság szerepel a TOP 10-ben: a nyolcadik pozícióban Seth Lakeman albuma, a Poor Man’s Heaven debütált. Németországban nincs új belépő a tízes mezőnyben. A magyarországi negyvenes összesítésen két újdonság található: a második helyre a Kowalsky meg a Vega nagylemeze, a Szemenszedett igazság iratkozott fel, a 18. helyre pedig a Királyi duettek című válogatáskorong került, amelyen napjaink menő magyar előadói énekelnek duetteket Zámbó Jimmyvel, a technika segítségével. (Új Szó)

Puha József

2008. 07. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 07. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 10. 23:29
"A német TOP 10 meglepetése, hogy a The White Stripes 2003-as felvétele, a Seven Nation Army a 69. helyről az ötödikre lépett elő." OKÉ, DE MIÉRT??

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/28 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/28