Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tovább tarol a botrányhősnő

Amy Winehouse - Tovább tarol a botrányhősnő

Miután magunk mögött hagytuk 2008 első felét, a zeneipar nyomban összesített: összeállította az elmúlt hat hónap legkelendőbb nagylemezeinek listáját. A legtöbb példányt nem idei, nem is tavalyi albumból értékesítettek, hanem egy 2006 októberében kiadottból – pontosabban ez a nagy-britanniai megjelenés időpontja, a világ más részein később került a boltokba.

Amy Winehouse második, Back To Black című korongja végzett a rangsor élén – 2008 első felében 3,67 millió példányban fogyott el. A győzelem nem meglepő, hiszen a londoni énekesnő napjaink legnagyobb világsztárja és botrányhőse egyben, s a kettő közösen komoly hatást gyakorol a lemezforgalomra. Az album összesített példányszáma már túlszárnyalta a tízmilliót, csak Nagy-Britanniában eddig 2 700 535 darabot értékesítettek belőle. Az év első hat hónapjának legvásároltabb nagylemezeit rangsoroló lista második helyét a londoni Coldplay szerezte meg a negyedik, Viva La Vida Or Death And All His Friends című idei stúdióalbumával, amely eddig világszerte 2,67 millió példányban kelt el. Ez az eredmény sem meglepő, még annak tudatában sem, hogy a lemez csak június 12-én került a boltokba (tehát két és fél hét alatt fogyott el belőle ilyen sok), mivel a világ jelenlegi legnépszerűbb zenekaráról van szó. Az összesítés bronzérmes pozíciójában a The X Factor című brit zenei tehetségkutató tévéműsor 2006 decemberében véget ért harmadik sorozatának győztese, a szintén londoni Leona Lewis végzett a Nagy-Britanniában tavaly novemberben kiadott Spirit című albumával. Ebből az elmúlt fél év során 2,4 millió példány talált gazdára. A lista első három helyén tehát két angol énekesnő és egy angol együttes zárt. A negyedik pozícióban szerepel az első amerikai előadó, a hawaii Jack Johnson, aki a februárban megjelent Sleep Through The Static című nagylemezéből eddig 2,35 milliót értékesített. (Új Szó)

Puha József

2008. 07. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 07. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 22. 18:22
MMR, Lendva, "sztárfigyelő"őőőőő ;-P
Vendég 2008. 08. 17. 14:59
Dilis tyuk oan mint Paris utalatosak mind a ketten anyiba kulombozik Amy Paristol h neki jo a hangja Parisnek meg nincs hangja eyi a kulombseg de utalatos mind a keto!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tovább tarol a botrányhősnő cikk képei
Amy Winehouse - Tovább tarol a botrányhősnőAmy Winehouse - Tovább tarol a botrányhősnő