Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Courtney Love egymillió dolláros tartozása

Courtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozása

Egy Los Angeles-i székhelyű vállalat perbe fogta Courtney Love-ot, Kurt Cobain özvegyét. A cégvezetés szerint a Hole egykori énekesnője cirka egymillió dollárral tartozik nekik. Férje halála óta a Nirvana-kiadványok jogdíjaiból származó pénz Courtney Love zsebébe áramlik. A cég részesedést követel.

Az énekesnőt azért perelte be a London & Co., mert nem kaptak részesedést abból a bevételből, melynek egy részét korábban az énekesnő odaígérte nekik. Kurt Cobain 1994-es halála után Love megörökölte a Nirvana-kiadványok jogait. A pénz egy részére azonban egy, az énekesnővel kötött szóbeli szerződés alapján igényt tart a cég.

A London & Co. nevű vállalat szerint az énekesnő megszegte korábbi szóbeli megállapodásukat: Cobain özvegye állítólag öt százalékot ígért nekik abból a bevételből, mely a Nirvana-kiadványok eladásaiból származik, ám eddig ebből egy centet sem láttak. A pénz ma is Courtney Love-hoz, illetve az általa létrehozott céghez (The End Of The Music) folyik be. Utóbbit azért hozta létre, hogy gondoskodjon fiatalon elhunyt férje szellemi tulajdonáról. Courtney hatásköre – sokak szemében ez máig szálka – a frontember halála után szétforgácsolódott Nirvana dolgaira is kiterjed.

Courtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozása

Az eladásokból származó összeg 2006-ban kemény húszmillió dollárra rúgott. Az ötoldalas kereset szerint Love pontosan 975.000 dollárral tartozik a cégnek.

2008. 07. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2008. 07. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 07. 24. 20:46
KI NEM ....JA LE!? ;-P
Vendég 2008. 07. 30. 15:27
Nekem is jól jönne 20 milla USD/év.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Courtney Love egymillió dolláros tartozása cikk képei
Courtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozásaCourtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozásaCourtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozásaCourtney Love - Courtney Love egymillió dolláros tartozása