Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Magyar Dal Napja

Magyar Dal Napja - Magyar Dal Napja

Megkezdődött a Magyar Dal Napja a Sziget mínusz egyedik napján. Az ötlet értelmi szerzője Presser Gábor. E jeles napon az utóbbi öt évtized legjobb slágerei csendülnek fel, mely közel 80 remekművet jelent. A jó hangulatról több mint kétszáz előadó gondoskodik.

Eddig sosem látott összefogással szervezik, szervezték meg a magyar zene képviselői a Magyar Dal Napját. Az ötletgazda hagyományt szeretne teremteni és kijelölni egy szeptemberi napot Magyar Dal Napjának. Az ötlet régóta váratott magára, hiszen ilyen kiemelkedő fesztivál mely mellé a magyar zenei élet tagjai egy emberként állnak nem igazán létezett. Ezen a napon zenei stílustól függetlenül az elmúlt ötven év meghatározó dalai lesznek terítéken. A Sziget fesztivál Nagyszínpadára fellépő előadókkal szolidaritást vállal a radiocafé 98.6, hiszen reggel 6-tól este 10 óráig kizárólag magyar zenét sugároz.

Magyar Dal Napja - Magyar Dal Napja

A nagyszabású koncerten amint már említettem 50 év legmeghatározóbb dalai kapnak főszerepet, mint például a Nyár van, Katicabogárka a Beatrice-től, az Adj helyet!, Afrika, A 67-es úton, a Neked írom a dalt, és még sok felejthetetlen nóta közül csemegézhetnek az odalátogatók. A koncert délután három órakor kezdődött és 11 óra körül ér majd véget. Magyar előadók sora lép fel a Hajógyári szigeten. Presser Gábor, Beatrice, KFT, Somló Tamás és Katona Klári mellett helyet kap az újabb Generáció is, mint Ganxta Zolee és a Kartel, Ákos, Tankcsapda valamint Rúzsa Magdi. A részletes programért látogassatok el a Koncert hivatalos honlapjára.

A koncert szigetjegyekkel látogatható, a napijegy ára 2500,- HUf. A kilátogatóknak kellemes nosztalgiázást kívánok.

sesyle

2008. 08. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 08. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 12. 13:43
Gratulálok! Remek volt a tegnapi nap! Az előadók egytől-egyig bele adtak mindent és a közönség is kitűnő volt, zenei ízléstől és kortól függetlenül több tízezer ember tombolta végig a délutánt! Köszönjük, hogy végre létre jött a Magyar Dal Napja!Megérdelmik a kitűnő magyar előadóink!Köszönjük Presser Gábornak és a többieknek! Novák Péternek pedig külön köszönet remekül vezette végig az egész műsort!Nála jobbat erre nem is találhattak volna! Én már alig várom a következőt! Köszi, Andici :)
Vendég 2008. 10. 18. 22:21
nagyon jó volt....Valami istenien sikerült a minusz egyedik nap.....Hála a remek előadóknak és persze a jó időnek! :) Ez a nap valami olyat adom számomra, amit szavakkal nemigen tudok leirni.NAgyszerű volt...mégegyszer köszönöm a rendezőknek és nektek TOMBOLÓ TÁRSAIM! :)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Magyar Dal Napja cikk képei
Magyar Dal Napja - Magyar Dal NapjaMagyar Dal Napja - Magyar Dal Napja