Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2008 első nap a hőség jegyében

Sziget - Sziget 2008 első nap a hőség jegyében

A mínusz és nulla után az első hivatalos napon is túl vagyunk. Melankólia Alanis-szel, hőség, szárazság és por, mindezt szerencsére szúnyogmentesen.

Alanis Morissette a maga szerénységével tolta végig lightos koncertjét. Kevés pörgéssel, de annál több hajjal, és a fotókról visszaköszönő énekesnőhöz képest mintha testesebb megjelenéssel lépett volna színpadra. A hangja még mindig szép és erőteljes, de az utóbbi évek magánéleti válságai visszaköszöntek a buli belassult repertoárjában.

Az időjárás kegyes volt eddig a látogatókkal, talán túlságosan is, és még késő este sem kellett semmilyen pulcsi, de sokak ilyenkor is félmeztelenül rohangáltak. A por ennek megfelelően jobban kavarog, de legalább nem tocsogunk a sárban.

A Sziget árai idén kellemetlenül érinthetik a szűkösebb pénztárcájúakat, ugyanis fél ezer forint alatt tulajdonképpen egy üres lángoson kívül más meleg étel nem kapható. Néhány "alap" fogyasztási cikk ára: Gyros 800Ft, Hot-dog 550-590Ft, lángos 300-600között. Fagyi érthetetlen módon csak egy helyen kapható, illetve a gyors kajákat korábban megfejelő hűtött túrórudi automaták teljesen eltűntek. Többek a vízfogyasztást próbálják saját kis palackjukból megoldani a 250Ft/fél liter egységárú ásványvíz helyett. A kiszolgálás viszonylag gyors és kulturált, ennél jobb már nem is kéne.

A Sziget sátrai, azaz fedett színpadai különösebb meglepetést nem okoztak, talán valamelyest megint jobb lett a fény- és hangtechnika, ami a Converse-Wan2 és Hammer színpadoknál biztosan elmondható. A HammerWorld sátor elhelyezkedése sokkal jobb lett. Kevésbé nagy területen helyezkedik ugyan el, mint korábban, viszont a hangerőt igénylő keményebb zenék jobban megtudnak így szólalni, mint korábban a Sziget szélén, a környék lakóit és politikusait hangparázásra gerjesztő helyen. Most egyébként a Blues színpad található a korábbi "metal bázison", a sziget dél-keleti csücskében.

Folytatás következik...

Gab

2008. 08. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 08. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 15. 14:54
sok hülye aki kimegy abba a gusztustalan környezetbe igénytelen csürhe

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2008 első nap a hőség jegyében cikk képei
Sziget - Sziget 2008 első nap a hőség jegyében