Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2008 második nap a nézőcsúcs jegyében

Sziget - Sziget 2008 második nap a nézőcsúcs jegyében

2008. augusztus 14-én újabb történelmet írt a Sziget. 68 ezer látogató volt kint a Hajógyári-szigeten, ami érzetre nem volt több mint a korábbi csúcsok. A tömeg jól eloszlott, a programkínálat vezérelte logisztika jól működött, így minden helyszínen azonosan sokan, vagy nagyon sokan voltak.

A Nagyszínpadon Jamiroquai még az idióta felkonfot sem várta meg, hanem nemes egyszerűséggel besétált a színpadra és indult a másfél óra elektropop-funky. A Deeper Underground hangjaira már csordultig volt a Sziget, a mellékutakon is tömött sorokban vonult a nép. Iszonyatos páratartalom tapasztotta a ruhákat az emberekre, a még éjfél körül is 28 fokos levegőben. A sátrakban működő óriásventillátorok szerencsére jól teljesítenek.

A nyugati főút mentén található Talentum színpadot összevonták a korábbi évben külön üzemelő Zúzda színpaddal, így most az összevont név alatt lépnek fel szárnyukat csapdosó tehetségek, majd este felé nevesebb, de mégis undorground szintű zúzós csapatok. Sziget szempontjából azért kicsit kakukktojásnak számító Hatóságilag Tilos is itt nyomta punkrock alapokra helyezett rendszerkritikus dalait. Észak felé tovább haladva a Világzenei Nagyszínpad is óriási tömegeket vonz, gyakorlatilag fellépőktől függetlenül.

A bungee jumping mellett már van két üléses, két gumiköteles, kilövő hányató szórakozási lehetőség is, fejenként 5ezer forintért, de aki mérsékeltebb és olcsóbb pörgésre vágyik, annak a Sziget dél-keleti csücskében található Luminárium ajánlott, ahol pár percre igazán vissza lehet vonulni a Sziget zaja és villogásai elöl.

Aki a csúcs nézőszámot hallva mégis kocsival vágna neki a további napok szigeteléseinek, annak erősen ajánljuk, hogy ezt ne tegye. A legjobb és leggyorsabb közlekedési eszköznek a bicikli ígérkezik, amivel végig aszfaltozott útot lehet behajtani a Fesztivál területére, ahol díjmentes tároló és szervíz is várja az odatekerőket.

A hétvége és a vihar szele is közeleg. Reméljük, hogy a napok óta ígérgetett jégeső és szélvihar azért elkerüli Óbudát.
Folytatás következik...

Gab

2008. 08. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 08. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 16. 13:20
mit lehet élvezkedni abban a mocsokban, bűzben, gusztustalan csürhe
Vendég 2008. 08. 16. 14:13
Gyere ki te kis finnyás, fehérgatyás buzeráns, aztán meglátod.
Vendég 2008. 08. 17. 18:28
én nem vagyok olyan igénytelen, hogy fürdetlenül fetrengjek többezer emberrel együtt a mocsokban, porban, és gusztustalankodjak csak azért mert más szórakozást ez a sok igénytelen hüje ma már nem talál magának fujjj gyomorfogató

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2008 második nap a nézőcsúcs jegyében cikk képei
Sziget - Sziget 2008 második nap a nézőcsúcs jegyében