Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2008 harmadik nap az anarchia jegyében

Sziget - Sziget 2008 harmadik nap az anarchia jegyében

Egy hihetetlen punk legenda járt a Szigeten. A Sex Pistols tagsága valójában már 1972. körül együtt zenélt, és az eltelt 36 év alatt még sosem jártak Magyarországon. A megjósolt vihar nem érkezett meg, sőt, az erős szél inkább csak elviselhetőbbé tette a klímát.

Johnny Rotten, a Sex Pistols énekese egyedül eladta az egész bulit. Az eredeti felállású banda többi tagja precízen és visszafogottan tolta az ősi punk-rockot, Rotten pedig provokálóan és hitelesen hozta az elmebeteg fazont, még így 50 fölött is. A néhány albumos zenekar képes volt akkora kultuszt teremteni maga körül a 1970-es években (köszönhetően persze a fiatalon elhunyt Sid Vicious basszernak is), hogy a tucatnyi válogatás és lemez újrakiadásokkal, illetve számtalan zenekar feldolgozásainak köszönhetően még ennyi év távlatából is sok tizenéves ordította a God Save The Queen-t, az Anarchy In The UK-t vagy épp a Pretty Vacant-ot.

A Hammerworld Színpad késő délutáni, kora esti programja (Depresszió, Dew Scented) mérsékelt látogatottságot hozott, de a finn Apocalyptica 23 órára csordultig megtöltötte a sátrat. Elmondhatatlan élményt nyújtottak a 75 perc játékidő alatt, kíváló látvánnyal és megszólalással. A korábbi itthoni (pl. szigetes és a Rammstein előtti) fellépéseikkel összehasonlítva ez a tegnapi nagyságrenddel jobb volt. Az állandó dobossal kiegészült zenekar hatalmasat ütött, a Metallica, Sepultura számokat teli torokból üvöltötte a sátor, izzott a levegő.

Idén új helyszínként mutatkozott be az A38 színpad. Főleg az underground, alter műfaj hazai és kinti (pl. olasz, román, német, cseh, orosz, ukrán, horvát, osztrák, lengyel, stb.) képviselői mutatkoznak be, de pl. itt lépett fel a Lovasi-féle Kiscsillag is, és itt lesz majd látható szombat este az Anima Sound System.

A sziget kijáratánál tapasztalt erős széllökések beljebb már csak kisebb szellőként frissítették fel a levegőt, így az előzetes ijedtségen kívül semmiféle problémát nem okozott az időjárás, és ez látogatottságban sem jelentkezett. A hivatalos sajtó hírek szerint a csütörtöki napon 67ezren tették tiszteletüket a fesztiválon.

Folytatás következik...

Gab

2008. 08. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 08. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 17. 18:26
igénytelen koszos, mocskos csürhe undorító idétlen eszetlenek gyülekezete

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2008 harmadik nap az anarchia jegyében cikk képei
Sziget - Sziget 2008 harmadik nap az anarchia jegyében