Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyek

Sziget - Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyek

A monstre fesztivál negyedik napján is igazi nagyágyúk léptek fel, többek között a Moloko-val népszerűvé vált Roisin Murphy valamint az amerikai REM. Mindezek mellett a „megtelt” táblát is ki kellett tenni a szervezőknek. A Korda házaspár haknijáról már nem is beszélve… Sajnos a kereskedelmi egységek – hot dog árus – megint bebizonyították, hogy tudnak negatív reklámot csinálni kis hazánknak…Mindez a kis „incidens” nem zavarta a felhőtlen szórakozást

Kánikula nem volt, viszont kicsit hűvösre fordult az idő. A délutáni koncertet a Moloko egykori énekesnője, Roisin Murphy indította a Nagyszínpadon. A stílust nehéz meghatározni volt itt pop, rock és kis dance is. Roisin vonaglott a színpadon imitálva a belőtt állapotot miközben a gitáros sráccal kezdett játszadozni. Rengeteg rajongó volt kíváncsi a kicsit lökött csaj fellépésére, aki még a ruházatára is ügyesen gondolt: tányér alakú sapka, lila plüss fejdísz és futurisztikus blúz. Viszont az est fénypontja az amerikai REM koncertje volt. A csapat háromnegyed tíz előtt csapott a húrok közé az új lemezük (Accelerate”) egyik dalával kezdtek. Majd jött az ismert „What’s the frequency Kenneth” c. rock-nóta. Az együttes zenéjében a klasszikus amerikai rock, a folk-rock, az art-rock, az art-punk és a poszt-punk, érzékenység és erő keveredik lenyűgöző egységben. Michael és csapata, ráadásokkal együtt majd éjfélig nyomták. Az új felvételek mellett volt egy-két régi sláger is: „Losing My Religion”, vagy éppen a „Man on the Moon”. Utóbbi érdekessége, hogy a koncert alatt megfigyelhettük a részleges holdfogyatkozást is.

Sziget - Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyek

Az REM koncert után jött csak az igazi buli ideje, meg egy kicsit a bosszankodásé is. Éhesek voltunk és szomjasak, ahogy az lenni szokott. Italt vettünk volna egy hot dog árusnál, miközben hallgattuk, hogy az eladó épp külföldiekkel – vélhetőleg angolokkal – káromkodik magyarul. Könyörgöm, ha már nemzetközi a feszt legalább az alapokat tanuljuk meg! Segítettünk a fiataloknak, lebeszéltük őket a hot dogról és elmagyaráztuk a problémát. No comment!

No de vissza a bulihoz. Alig éjfél után a Táncdalfesztivál sátorban a Korda-házaspár haknija indult igazi nagy slágereikkel. A helyszín tele volt fiatalokkal, volt, aki ittas állapot miatt élvezte őket, a többiek meg rajongók voltak. A lényeg, Korda György és Balázs Klári ismét bebizonyította, hogy a fiatalok is kedvelik zenéjüket. Levezetésként a Party Arena sokaságában „pihentünk”, szórakozva….

Hazafelé menet tudtuk meg, hogy e napon majd 80 000 ember szórakozott, azaz a fesztivál telt házas volt.:-)

Jónap Tamás

2008. 08. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 08. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 17. 15:26
70ezren voltak, nem 80
Vendég 2008. 08. 17. 18:25
nagy hülye aki abban a mocsokban, porban, civilizálatlan csürhe között mocskosan, koszosan, fürdetlenül fetreng napokig igénytelen szerencsétlenek gyülekezete

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyek cikk képei
Sziget - Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyekSziget - Sziget negyedik nap – elfogytak a napi jegyek