Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zánka idén is!

Balaton Sound Fesztivál - Zánka idén is!

Zánkát már a 0. napon elfoglalta a mulatni vágyó fiatalok serege a marcona időjárás ellenére. Azt hiszem a legpontosabban úgy jellemezhetném, hogy amolyan tavalyi-Sziget-időjárás uralkodott. Az eső az orkán jellegű szél miatt majdnem vízszintesen csapott a sátorállítók arcába, ezzel nem kissé megnehezítve a dolgukat.

Miről híres a jó fesztiválozó? Bizony semmi sem szegheti kedvét! Sőt, ha az ember az ilyen cudar időben magához vesz némi szívmelegítőt, a dagonya még élvezetet is nyújthat. Bár volt szerencsém olyan "buckalakókkal" találkozni, akik bögrével merték ki a sátor aljából a vizet (már-már tavat), nos, ők annyira nem nevettek... A buckalakó kifejezést egyenesen a Walton security őreitől plagizálom, a buckákra hasonlító „iglu” sátrak kapcsán kapták a fesztiválozók a "megtisztelő" elnevezést. Személy szerint arra jutottam, hogy csak irigykednek, mivel nekik egész nap dolgozniuk kell, persze ez csak az én véleményem. A 0. nap tehát kicsit survivor hangulatúra sikerült az ítéletidő miatt, de sokat dobott a hangulaton a Malátabár, amely már szerda este megnyitotta kapuit. Minden elismerés a technikusoknak, igazán nem volt egyszerű dolguk az építkezésnél.

Balaton Sound Fesztivál - Zánka idén is!

Megkezdődött a BalaTONE!

Reménnyel telve ébredtek a buckalakók az 1. nap reggelén. Az eső szitált, a sár is cuppogott. Nincs mese, irány Balatonfüred: kertészáruház. Délutánra csak úgy csattogtak a gumicsizmák a találékonyabbak körében.(A többiek meg irigykedtek bőszen:).) Az idei zánkai fesztivál egyik fő attrakciója a Fundango Waterjump sánc is elkészült. Hősiesen be kell, hogy valljam, erről a fajta extrém sportról ezelőtt még csak nem is hallottam. Akik hozzám hasonlóan állnak a dologgal, azok kedvéért leírom, hogy valójában miről is volna szó. Egy síugró pályát kell elképzelni, ami valamilyen úton-módon olyan síkos, hogy bármilyen sima aljú eszközön le lehet rajta csúszni, a végén az ugratóról pedig egyenesen a Balatonba csobbannak a lecsúszó delikvensek. A megmérettetésen bárki nevezhetett bármilyen "ugróeszközzel".
A szervezők jóvoltából láthattunk neves külföldi versenyzőket is boarddal, síléccel.
Akadtak biciklisek is szép számmal a pályán, ugyanis idén a nyolcadik alkalommal megrendezett Kona Kerékpáros Találkozó éppen egy időpontban volt a BalaTONE-nal. Na ott voltak elvetemült vállalkozások... Jól meghajtott bringával szaltózni a Balatonba... Nem kispályás mutatvány.

Valamint ezúton szeretnénk gratulálni a Lesz Rádió nevezőinek, akik rendkívül találékonyan egy műanyag jégkrémes táblán tették meg az utat a csúcstól a vízig. Mellesleg nem csak a sáncon alakítottak nagyot a srácok, egész nap gondoskodtak a hangulatról, reggeltől sugározták a jobbnál jobb muzsikákat a koncertek kezdetéig.

Az esti fellépések várakozáson felüli hangulatban teltek: a mocsár nem vetett gátat a táncikálásnak. Koncertet adott többek között a Ludditák, a Kaukázus, a borsodiak kedvence, a Belga, a Besh O Drom. Híres-neves külföldi fellépőkből sem volt hiány: láthattuk a holland nemzetiségű Noisiát, illetve a norvég dj. TeeBee-t is.

Villámcsiga

2008. 07. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 08. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zánka idén is! cikk képei
Balaton Sound Fesztivál - Zánka idén is!Balaton Sound Fesztivál - Zánka idén is!