Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Sziget 2008 utolsó nap

Sziget - Sziget 2008 utolsó nap

Alapvető kulturáltság része kéne legyen, hogy az égő cigit egy 40 ezres, sűrű tömegben mellőzzék az emberek, de sokan mégis veszélyeztetik a másikat. Ezt leszámítva elmondható, hogy profi szervezés és programok mellett, rendben lezajlott a Sziget 2008.

Stábunkat háromszor égették meg a 6 nap alatt különböző testrészeken, mert egyesek úgy gondolták, hogy szemmagasságban tartott cigivel nyomulhatnak előre a Nagyszínpad első soraiba. A jövőben erre jó lenne odafigyelnie minden kedves füstölgőnek.

Az átlag 60 ezer fölötti, sőt idén már 70 ezret is elérő nézőszám a végső határait feszegeti a rendezvénynek. Ha előzetes nehézségek, támadások voltak is, utólag minden szerencse a szervezőség mellé állt, már ami az időjárást és látogatottságot jelenti. Reméljük ez a valószínűsíthető anyagi siker elősegíti majd jövőre olyan nagyágyúk meghívását is, mint pl. az RHCP vagy a Metallica, de ezt már évek óta szeretnénk.

Az utolsó napon az elmaradhatatlan nagyszínpados Tankcsapdát is láthattuk, akik mostanában már az ikon jelzőt is kiérdemelték. Akik sűrűbben látják őket, azok számára egy átlagosnak tűnő bulit nyújtott a csapat, kiemelkedő VJ vetítésekkel, pirotechnikával. A Hammerworld-ön az amerikai ProPain és Exodus, valamint a Moby Dick csépelte a metált.

Nem kifejezetten zenei esemény, de a Nagy Utcaszínház keretében az olasz Kitonb együttes adta elő minden este különleges és látványos, modern művészi show-ját. Égből leereszkedő akrobaták, parallelpíped rácsos szerkezeten mozgó és táncoló pók-szerű alakok, speciális ruhák, monumentális fények jellemezték a "Harangjáték, az időutazás" című előadást, amely különböző korszakokat, az emberiség sorsának alakulását próbálta a maga módján bemutatni. A számos nagyvárosban előadott show jelentős nézőszámokat vonz, és a Szigeten is több ezren kísérték figyelemmel estéről estére a közel egy órás műsort.

A vasárnapra elmondható, hogy talán ekkor volt legmérsékeltebb a tömeg. Ami korábbi évekre jellemző volt a keddi, utolsó napra, az most két nappal korábban következett be. Pakoló árusok, sátrukat csomagoló külföldiek már éreztették a Sziget végét...

A Music.hu, az első hazai zenei portál 1999. óta tudosít a fesztiválról, immáron tizedszerre, és valószínűleg jövőre sem szakítjuk meg ezt a hagyományt.

Gab

2008. 08. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 08. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 08. 18. 17:48
"Alapvető kulturáltság része kéne legyen, hogy az égő cigit egy 40 ezres, sűrű tömegben mellőzzék az emberek, de sokan mégis veszélyeztetik a másikat." ebből is látszik hogy b un kó t apló p ** r***szt népség gyűlt ott össze akik kifejezetten élvezik hogy mocsokban, porban mosdatlanul fetrengenek piálva, és gondolom kábszerezve ezek nem is emberek, komolyan mondom hogy a disznóólban a disznók sokkal kulturáltabb életet élnek mint ez a gusztustalan csürhe nép azoknak is adnék egy nagyot akik ilyen ocsmány kulturálatlan programot szerveznek és ilyen sz**r szintre alacsonyítják országunkat, mert mi csak ilyen mocsadék dolgokról vagyunk híresek, nálunk ez a trendi, a gusztustalanaság meg az igénytelenség fujjjj
Vendég 2008. 08. 22. 0:11
http://forexnt.blogspot.com
Vendég 2008. 08. 24. 20:14
ki ez a trágár b*rom!? :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Sziget 2008 utolsó nap cikk képei
Sziget - Sziget 2008 utolsó nap