Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznak

Led Zeppelin - Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznak

Jimmy Page a Led Zeppelin tavalyi, december 10-én a londoni O2 Arenában, a 2006 decemberében elhunyt zenei szakember, Ahmet Ertegün tiszteletére tartott koncertje kapcsán bizakodóan beszélt egy esetleges turnéról. Bár az korábban is köztudott volt, hogy a fellépéssorozat nem rajta múlik – sőt új stúdióalbum sem –, hanem az énekes Robert Planten.

Amikor már szinte mindenki biztosra vette a Zeppelin világkörüli turnéját, Plant – a rajongók elkeseredésére – bejelentette, hogy valóban koncertezni fog, de nem egykori zenésztársaival, hanem Alison Krauss countryénekesnővel. A turné, amelyen a tavaly októberben megjelent Raising Sand című közös nagylemezüket mutatják be, jelenleg is zajlik.

Jimmy Page gitáros és John Paul Jones basszusgitáros Jason Bonham dobos társaságában jelenleg stúdióban dolgozik új dalokon, amelyekből akár a Led Zeppelin új stúdióalbuma is összeállhat. Ők hárman a tavalyi koncert óta rendszeresen összejárnak. Robert Plant még egyszer sem jelent meg a stúdióban. „Akárhogyan végződik is a közös munka, hálát adok a sorsnak, hogy két ilyen zenészóriással dolgozhatom. Nagy élvezet velük jammelni, új szerzeményeken munkálkodni. Nem érdekel, hogyan végződik a történet, a munka minden percét élvezem. Jimmy Page és John Paul Jones egyszerűen fenomenális” – nyilatkozta az 1966-os születésű Jason Bonham, aki az 1980. szeptember 25-én, alkohol hatására bekövetkezett légzészavarban a 33. életévében elhunyt eredeti dobos, John Bonham fia. A tavalyi koncerten is ő ült a dobok mögött. Jason egyébként évek óta a Foreigner nevű együttesben is játszik, de abból szeptemberben kilép – miután ezt bejelentette, a Zeppelin-rajongókban ismét felvillant a folytatás reménysugara.

Led Zeppelin - Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznak

A bennfentesek szerint a készülő felvételek akkor is kiadásra kerülnek, ha Plant nem csatlakozik hozzájuk, de akkor természetesen nem a Led Zeppelin neve alatt látnak napvilágot. (Új Szó)

Puha József

2008. 09. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 09. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznak cikk képei
Led Zeppelin - Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznakLed Zeppelin - Led Zeppelin: négyből hárman már dolgoznak