Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Coldplay: ma a Sportarénában

Coldplay - Coldplay: ma a Sportarénában

Amint arról már mi is beszámoltunk a neves angol rockbanda, világkörüli turnéja részeként ellátogat budapesti rajongóihoz is. A koncertre már szinte semmit sem kell várni, hiszen pár óra múlva zúgni fog az aréna.

Szeptember 23-án, azaz ma este lép fel a Papp László Budapest Sportarénában a Coldplay együttes. Koncertjükre a nyáron megjelent Viva la Vida albumuk népszerűsítése miatt kerül sor. Az albumból készített kislemezt, Violet Hillt a banda ingyenesen letölthetővé tette a világhálóról, mely hatalmas tömegeket vonzott, hisz két nap alatt több mint fél millióan töltötték le.

Coldplay - Coldplay: ma a Sportarénában

A csapat 1997-ben alakult az egyetemi éveik alatt. A bandatagok, Chris Martin énekes-zongorista-gitáros, Jonny Buckland gitáros, Guy Berryman basszusgitáros és Will Champion dobos kezdetben csak ismerőseiknek játszottak, de miután barátaik körében sikert sikerre halmoztak, elgondolkodtak egy komolyabb jövőn. Nem telt el két év és már öt lemezszerződést kaptak a Glastonbury Fesztiválon való szereplésük után. Első lemezük egyből az angol listák élére tört, majd kitört az országhatáron és világszerte ismert és kedvelt album lett. Ez a korong, mely a Parachutes címet kapta, Grammy- díjat is nyert.

Legújabb albumuk nem túlzás, de az év legjobban várt lemeze volt, melynek producere már-már legendásnak számító, Brian Eno. A korong miatt tartott turnésorozat június 23-án indult a Madison Square Gardenben, mely egy ingyenes koncert volt.

Több koncert után azonban ma 20:00- kor a Sportaréna színpadán lép fel az elmúlt évek egyik legsikeresebb rockbandája, a Coldplay.

sesyle

2008. 09. 23.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 09. 23. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 09. 25. 9:25
a "sztárfigyelős" "Csé" nem tudott ottAN leNNYi, mer' Ü a bícsi Madonna kUncertre rándult áti... de majd fog Ü errÜ dicseke'NNi is! ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Coldplay: ma a Sportarénában cikk képei
Coldplay - Coldplay: ma a SportarénábanColdplay - Coldplay: ma a Sportarénában