Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ákos: teltházas turnényitó és dupla előadások sora

Ákos - Ákos: teltházas turnényitó és dupla előadások sora

Dupla teltházas turnényitóval indult útjának Ákos jubileumi koncertsorozata. A budapesti előadások után most vidéken is dupla koncertekre számíthat a közönség Kecskemét, Hódmezővásárhely és Debrecen városában. Mindeközben már boltokban az új maxi, a Negyven dualdisc formátumban, míg a világ elsőszámú mobilgyártója, a NOKIA pedig egy különleges Ákos telefont hoz forgalomba.

Ákos jubileumi éve jobban nem is folytatódhatott volna: szeptember 20-án és 21-én a budapesti Kongresszusi Központban tartott turnényitó előadása mindkét este csordultig megtelt. Időközben pedig a vidéki helyszíneken is dupla koncerteket kellett beiktatni a nagy érdeklődésre való tekintettel, így Kecskeméten, Hódmezővásárhelyen és Debrecenben is kétszer állhat színpadra Ákos és zenekara. A két felvonásos zongorára áthagszerelt műsor mindkét este óriási fogadtatást kapott. A jól ismert Ákos slágerek mellett több olyan ritkaság is bekerült a repertoárba, amire valószínűleg a koncertre kilátogató nagyközönség még véletlenül sem számított. Így jó pár ősrégi Bonanza –szám, a Persze hajnal van megint vagy épp a Búcsúdal, nem beszélve a legdrasztikusabb átdolgozást megélt Nem ér semmit a dal, amiben Czomba Imre zongorista tangóharmonikával spékelte meg a korábban elektronikus alapokra íródott számot. Az emelkedett hangulat – ami talán utoljára az Andante koncertek idején volt tapasztalható – az est végére álló vastapsba torkollott. A ráadás végére a nagytöbbség már állva tombolt az első sorokban, rock koncertek hangulatát idézve. Aki lemaradt volna a pesti előadásokról, azoknak még van lehetősége a vidéki állomásokon megtekinteni a műsort. Szeptember 26-án Kecskeméten, október 4-én Hódmezővásárhelyen, október 10. és 11-én Debrecenben, 18-án Szombatehelyen, 22-én Kaposvárott, november 14-én Békéscsabán, 17-én pedig Nyíregyházán látható az Ákos 40 jubileumi koncert.

Mindeközben a boltokba került végre fizikális formátumban is a Negyven c. maxi. A dalt április 6-án tette honlapján ingyenesen közzé Ákos, és egy hónap alatt közel 45 ezren töltöttek le. A turnényitóra megjelent dualdisc formátumú maxin a dal további öt verzióját tartalmazza, valamint a korong DVD oldalán a remixek 5.1-es változatai, és a Negyvenhez készült videóklip, illetve a Krúdy-hangoskönyv stúdiómunkálatairól készült werkfilm is helyet kapott.

Ákos jubileumi turnéjához egyébként a világ elsőszámú mobiltelefongyártója, a NOKIA és a Vodafone is egy különleges akcióval kapcsolódik. A NOKIA 5310 Xpress Music telefonjának Ákos Special Edition-jét hozzák forgalomba. Szeptember 22 és okt. 31-ig minden fekete NOKIA 5310 –es készülék ákosos tartalmakkal kerül a boltokba. Két ingyenes dal (a Negyven eredeti és koncertverziója), valamint egy videó (a Krúdy-hangoskönyv stúdiómunkáiról készült werkfilm) , illetve három, kifejezetten erre a telefonra fejlesztett telefontéma. A készülék díszdobozban, speciális kiskönyvvel kerül a Vodafone üzleteibe, de már a neten is megrendelhető a www.vodafone.hu/akos oldalról.

fkriszta

2008. 09. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

fkriszta 2008. 09. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 09. 25. 11:39
és? ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos: teltházas turnényitó és dupla előadások sora cikk képei
Ákos - Ákos: teltházas turnényitó és dupla előadások sora