Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Visszatért az első Idol

Will Young - Visszatért az első Idol

A héten a brit kislemezlista tizedik helyén nyitott Will Young újdonsága, a Changes című. A dallal az énekes a jövő hétfőn megjelenő negyedik, Let It Go című stúdiólemezét harangozza be. A tájainkon minden bizonnyal már csak kevesen emlékeznek az 1979. január 20-án született úriemberre.

Will Young a brit Pop Idol első sorozatában diadalmaskodott, s ezzel egy csapásra a slágerlisták csúcsán találta magát. A zenei tehetségkutató tévéműsor mindössze két szériát ért meg – helyét a jelenleg is nagy sikerrel futó The X Factor foglalta el –, ám nagy jelentőséggel bírt, világszerte ez indította el az ilyen jellegű versenyek lavináját. Az első, 2001-ben és 2002-ben megrendezett Pop Idol mintájára indították útjára 2002-ben az Egyesült Államokban a máig hatalmas népszerűségnek örvendő, a nyolcadik sorozatnál tartó American Idolt.

Will Young - Visszatért az első Idol

Will Young kakukktojás a tehetségkutató versenyek győztesei között, akik, miután meghódítják a listákat, gyorsan el is tűnnek a süllyesztőben. Csillaga továbbra is ragyog – leginkább persze odahaza, Nagy-Britanniában –, bár már korántsem olyan fényesen, mint 2002 és 2004 között. A környékünkön jóval nagyobb népszerűségre tett szert legyőzött vetélytársa, a második helyen végzett Gareth Gates, de ő már nincs jelen az élmezőnyben. Tavaly megpróbálkozott a visszatéréssel, a júniusban kiadott harmadik, Pictures of the Other Side című albuma azonban a szigetországban is csak az eladási rangsor 23. helyéig jutott. Érdekesség, hogy ezen is szerepel egy Changes című felvétel, kislemezen is megjelent, és a brit összesítésen a 14. hely volt a csúcspozíciója.

Will Young a legnagyobb sikereit a második, 2003 decemberében boltokba került Friday’s Child című albumával aratta. Nagy-Britanniában eddig tizenegy maxi CD-je jelent meg, közülük négy listavezető volt – egyet Gareth Gatesszel közösen jegyez, a The Long and Winding Road és a Suspicious Minds című szerzeményeket felvonultatót. Az énekes legutóbb 2003 végén trónolt a Leave Right Now című dalával. A legrosszabb helyezését a legutóbbi, 2006-os Who Am I című felvételével érte el, ez a 11. helyig vitte.

A Pop Idol 2003-ban megrendezett második szériájának győztese, Michelle McManus, amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tűnt a színről. Az All This Time című felvételével 2004 legelején három hétig uralta a brit kislemezlistát, de ma már senki sem emlékszik sem a dalra, sem az előadójára. (Új Szó)

Puha József

2008. 09. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 09. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
mama 2015. 08. 18. 8:24
Tetszik!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Visszatért az első Idol cikk képei
Will Young - Visszatért az első IdolWill Young - Visszatért az első Idol