Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában!

Queen - 3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában!

2008. október 28-án nem mindennapi élményben lehet része a Budapest Sportaréna közönségének: ismét hazánkba látogat a legendás Queen, egészen pontosan a fél Queen és Spike Edney turné billentyűs, akik a legendás felállást képviselik, valamint Paul Rodgers énekes.

Freddie Mercury 1991-es halálát követően John Deacon basszer már nem tért vissza az aktív zenéléshez, de Brian May és Roger Taylor, a Free és a Bad Company egykori énekesével kiegészülve már a második világkörüli turnéjába kezdett bele, amelyből most sem hagyják ki Magyarországot. 2005-ben teltház és tomboló siker volt a Queen koncerten.

A több mint két órás produkcióhoz 10 kamion és 4 busz szállítja a technikát, közel 50 ember érkezik a turnéval, és további 50 magyar technikus fog segédkezni, hogy a reggel 7:30-kor kezdődő építési munkákat mihamarabb és tökéletesen be tudják fejezni.

Queen - 3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában!

A 276 négyzetméteres színpad több csemegével is szolgál. A meglehetősen sokat mozgó Paul Rodgersnek lesz egy emelvénye Roger Taylor dobfelszerelése felett. A színpad két szélén hosszan kinyúló szárnyakról szinte a közönség közé tud kisétálni, s egy több mint 12 méter hosszú kifutó a színpad előtt, egy kisebb színpadhoz fog vezetni, amelyen a hírek szerint az egész csapat megjelenik majd egy akusztikus blokkra.

A színpad hátulját szinte teljes hosszában egy óriási kivetítő fal adja, amelyre 4 kamera küldi a helyszíni képeket, és egy külön helyiségből irányítják majd a vetítést, egybe montírozva az előre elkészített videó montázsokkal.

A zenekar egy mobilstúdiót is hoz magával, a koncertet rögzíteni fogják - érdemes tehát átismételni a dalszövegeket a buli előtt, hogy a magyar közönség az 1986-os mozifilm után újra megmutathassa, a Queen szinte hazai környezetben játszik Budapesten.

Különleges és látványos bulira készülhetünk.

A zenekar tagjainak nem voltak extra kérései, az öltözőjükbe csupán kanapékat, foteleket, tükröket és hangulatvilágítást kértek. Lesz egy külön helyiség, amely afféle társalgóként fog funkcionálni a banda tagjai és a turné részére, de ide is csak egy TV-t és DVD, illetve VHS lejátszót kértek pluszban. A turnét saját szakács kíséri.

Már kora délutántól nem lehet dohányozni az Arénában, ezt állítólag szigorúan ellenőrizni is fogják.

Brian May, Roger Taylor és Paul Rodgers produkcióját 3 zenész segíti még a színpadon. A műsor gerincét a legnagyobb Queen slágerek adják majd, 4 dalt hallhatunk az új "the cosmos rocks" című albumról, illetve 2-3 felvételt a tagok szólómunkáiból.

A Queen este 20h-kor lép színpadra, önálló produkcióként, vendégzenekar nélkül.

Jegyek még korlátozott számban kaphatóak.

Gab

2008. 10. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 10. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 10. 06. 20:54
Dear Csé! Mi lett a bécsi Madonnás dicsekvésből? Elszállt a Zihlete tán? ;-) ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában! cikk képei
Queen - 3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában!Queen - 3 hét múlva Queen+Paul Rodgers az Arénában!