Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Feloszlik az utódzenekar

Dirty Pretty Things - Feloszlik az utódzenekar

Carl Barat a The Libertines megszűnése után, 2005-ben alapította meg a Dirty Pretty Things nevű együttesét. Az indie rockot játszó kvartett a napokban közleményben adta hírül a feloszlását – a tagok a jövőben külön-külön folytatják zenei pályafutásukat.

Carl Barat mellett a The Libertines dobosa, Gary Powell, az énekese, Pete Doherty helyére beugró – amikor a botrányhős ilyen-olyan oknál fogva munkaképtelen volt – Anthony Rossomando és a The Cooper Temple Clause nevű zenekarból átcsábított Didz Hammond basszusgitáros alkotja az együttest.

A Dirty Pretty Things két stúdiólemezt adott ki. Az első 2006 májusában jelent meg Waterloo to Anywhere címmel, és a brit eladási lista harmadik helyéig jutott. A második, a Romance at Short Notice című idén júniusban került a boltokba. A feloszláshoz minden bizonnyal ennek sikertelensége járult hozzá leginkább, a korong csúcspozíciója a brit összesítésen a 35. hely volt. A kvartett a kislemezek brit rangsorában a maxi CD-n 2006 áprilisában kiadott Bang Bang You’re Dead című dallal szerepelt a legjobban, ez az ötödik helyig vitte.

Dirty Pretty Things - Feloszlik az utódzenekar

„Szomorúsággal jelentjük be a Dirty Pretty Things búcsúját. Sikeres három éven vagyunk túl, amelyet a zenekar minden tagja szívesen átélne újra, de most eljött az idő, hogy új dolgokat próbáljunk ki. A The Libertines újjáalakítása nem szerepel a terveinkben” – áll Barat, a New Musical Expressnek eljuttatott, feloszlásról szóló közleményében. Az együttes búcsúturnéja október 7-én Manchesterben indult, és november 2-án Belfastban ér véget. (Új Szó)

Puha József

2008. 10. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 10. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 10. 11. 10:01
A Pussycat Dollsnak két új videóklipje jelent meg az elmúlt egy hétben, könyörgöm irjanak már róla.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Feloszlik az utódzenekar cikk képei
Dirty Pretty Things - Feloszlik az utódzenekarDirty Pretty Things - Feloszlik az utódzenekar