Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünet

Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünet

Anthony Kiedis, a Red Hot Chili Peppers énekes-frontembere májusban jelentette be, hogy a következő – minimum – egy évben szünetel a zenekar működése. A napokban a basszusgitáros, Flea is megszólalt.

„Az előttünk álló hónapokban a magánéletünkre és egyéni zenei ötleteink megvalósítására koncentrálunk. A lényeg: semmilyen formában sem foglalkozunk az együttessel. Az 1999-es Californication című nagylemezünk óta szinte folyamatosan dolgoztunk. Sok energiát fektettünk a legutóbbi, Stadium Arcadium című albumunkba is. A hozzá kapcsolódó turnénk végére fizikailag és szellemileg is kimerültünk. Most kiszellőztethetjük magunkat, közben új dolgokat tanulhatunk, amelyekre eddig nem volt lehetőségünk. Ami engem illet, végre játszhatok a kisfiammal, és szeretnék megtanulni szörfözni” – nyilatkozta Kiedis.

Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünet

A napokban a basszusgitáros, Flea is megszólalt, ő már kétéves pihenőről beszélt. „A zenélést a szünet alatt is folytatom, leginkább elméleti szinten. Elégedett vagyok a zenei pályafutásom alakulásával, de most tanulni szeretnék az elméletről, mert abban nagyok a hiányosságaim. Egyetemista leszek. A zenésztársaimmal leginkább intuíciók alapján írjuk a dalokat. Fogalmam sincs például, miért az adott sorrendben követik egymást a hangok, és hogyan áll össze egységessé a kompozíció” – mondta a basszusgitáros. (Vasárnap)

Puha József

2008. 10. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 10. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Duke 2008. 10. 19. 12:39
Megérdemlik a pihenést azok után, hogy '99 óta folyamatosan dolgoztak, és a Stadium Arcadium dupla albumjukba is sok energiát kellett befektetniük. A turné miatt is megértem a szünetet. Bár a szünetelésben csak az a rossz, hogy nem igazán tudják megünnepelni a 25. évfordulójukat.
Vendég 2008. 10. 27. 11:14
Ők is emberek. Bár én is megtehetném hogy bejelentem hogy előreláthatólag egy-két évig nem fogok dolgozni azután pedig ott folytathatnám ahol abba hagytam.
Vendég 2008. 12. 17. 17:24
Hát nem mintha most is pihennének kivétel Anthony aki annyira unja magát hogy a könyvéből sorozatot csinál.John az albumával foglalkozik. Chad a Chikenfoot bandánál dobol. Flea a meg suliba jár.
Vendég 2009. 03. 07. 21:03
Meg se írják hogy Johnnak ki jött az The Empyrean lemeze.:( Pedig nagyon jó album lett.:)

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünet cikk képei
Red Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünetRed Hot Chili Peppers - Red Hot Chili Peppers: elhúzódó szünet