Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/42

Listamustra - Listamustra 2008/42

Tovább robog a Scooter. A hamburgi technotrió májusban hatalmas bravúrt hajtott végre Nagy-Britanniában: az All Around The World nevű blackburni kiadó gondozásában napvilágot látott 13. stúdiólemeze, a Jumping All Over the World az eladási összesítés csúcsára iratkozott fel.

A környékünkön tavaly novemberben megjelent album brit eladási példányszáma augusztus 22-én elérte a 300 ezret, s ezzel a többször átalakult, jelenleg H. P. Baxxter, Rick J. Jordan és Michael Simon alkotta formáció pályafutása első platinalemezét vehette át a szigetországban. A rajongók nem panaszkodhatnak: a trió mostanában (is) alaposan ellátja őket hallgatni- és látnivalóval. Új dala, a Jump That Rock (Whatever You Want) – amely csak az aktuális album brit változatán szerepel – a héten a német kislemezlista 11. helyére érkezett meg. A fiúk a Status Quo 1979-es Whatever You Want című slágerét öntötték új formába, a rockerek közreműködésével. A következő napokban, hetekben a Jumping All Over the World című nagylemez Standard, Premium és Deluxe változatban is boltokba kerül különböző DVD-kkel, extra ajándékokkal kiegészítve.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – T.I. feat. Rihanna: Live Your Life
Nagy-Britannia – P!nk: So What
Németország – P!nk: So What
Magyarország – Ákos: Negyven

Saját magát győzte le a rapelőadó
T.I. saját magát váltotta az amerikai Billboard magazin kislemezlistájának élén. A Whatever You Like című szerzeménnyel – egy hét megszakítással – öt héten keresztül uralta a mezőnyt. A Rihannával közösen készített Live Your Life című felvétellel a héten a nyolcvanadik helyről az elsőre lépett elő. A dal érdekessége, hogy a Dragostea din tei című O-Zone-sláger refrénjére, átdolgozására épül – a moldáv csapat felvétele 2004-ben egész Európát meghódította, ám az USA-ban csak a 72. helyig jutott. Az amerikai tízes mezőnyben két újdonság szerepel. Christina Aguilera november elején Keeps Gettin’ Better – A Decade of Hits címmel slágerválogatást ad ki, ennek felvezető újdonsága, a Keeps Gettin’ Better a hetedik helyen nyitott. A kanadai Nickelback az észak-amerikai kontinensen november 18-án rukkol elő a hatodik, Dark Horse című stúdióalbumával – a beharangozó dal, a Gotta Be Somebody a tizedik helyen debütált. P!nk kiválóan felvezette az Észak-Amerikában október 28-án megjelenő Funhouse című nagylemezét: a So What című felvétellel az USA-ban egy hétig vezetett, Nagy-Britanniában második hete listavezető, Németországban a héten iratkozott fel az összesítés csúcsára – itt a másik új belépő, Bushido rapper Ching Ching című dala a kilencedik helyen kezdett. A kislemezek brit rangsorában egy újdonságot találunk: a Kaiser Chiefs jövő hétfőn boltokba kerülő Off with Their Heads című harmadik albumának előhírnöke, a Never Miss a Beat című szerzemény az ötödik pozícióban startolt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – T.I.: Paper Trail
Nagy-Britannia – Oasis: Dig Out Your Soul
Németország – Rosenstolz: Die Suche geht weiter
Magyarország – Filmzene: Mamma Mia!

Nagyüzem az élmezőnyökben
Akárcsak az elmúlt hetekben, most is hemzsegnek az újdonságok az összesítések tízes mezőnyében. Az Egyesült Államok elitmezőnyében hat új belépő szerepel, mindegyik hazai újdonság. T.I. hatodik szólóalbuma, a Paper Trail a várakozásnak megfelelően az első helyen nyitott. Az atlantai rapper mellett Jennifer Hudson, Robin Thicke, James Taylor, a Jack’s Mannequin és Kellie Pickler lemeze debütált a TOP 10-ben. A németek is elsősorban a hazaiak újdonságait vásárolták, a tízes mezőnyben négy új belépő található. Az élen a Rosenstolz kezdett a Die Suche geht weiter című albumával. Mellette Peter Fox, a Kastelruther Spatzen és a Monrose lemeze indított az élmezőnyben. Ezúttal a magyar TOP 10-ben is szerepelnek újdonságok, ezek is hazai hanghordozók: a hatodik helyre a Hobo Blues Band, a nyolcadikra a Bódi Guszti és a Fekete Szemek, a kilencedikre Miller Zoltán albuma iratkozott fel. A brit elitmezőnyben két újdonságot találunk – ez az egyetlen piac, ahol külföldi korong is helyet szorított magának a tízes mezőnyben. Az utolsó pillanatban egy héttel korábbra hozták az Oasis hetedik, Dig Out Your Soul című stúdiólemezének megjelenési dátumát. Az album természetesen a brit rangsor csúcsára érkezett meg. A kilencediken az amerikai Bob Dylan újabb válogatása, a The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs – Rare and Unreleased 1989–2006 című debütált. (Új Szó)

Puha József

2008. 10. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 10. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/42 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/42