Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rod Stewart különleges zenei életműve

Rod Stewart - Rod Stewart különleges zenei életműve

Az egész karriert áttekintő, két CD-t tartalmazó válogatás album előássa és bemutatja a zenei élet egyik legnagyobb legendájának, legjobb dalait, és egy speciális, három lemezes deluxe kiadásban még egy extra DVD is megjelenik, melyen ritka, illetve még kiadatlan videók láthatóak.

Kb. 250 millió eladott albummal és kislemezzel a háta mögött, a Rock and Roll Hall of Fame-be is bejutott Rod Stewart az az énekes, akit a sors a rockzene legkülönlegesebb hangjával áldott meg. A kiadványok sorában megtalálhatóak lesznek a gyűjtők számára készült változatai az énekes legjobb albumainak, a három lemezt tartalmazó csomag egyes lemezei a stúdió felvételekre, az élő koncertekre illetve a ritka felvételekre koncentrálnak. Emellett lesznek rajta duettek, filmzenék és még sok minden más.

A különleges zenei csemege november 17-én jelenik meg az SOME GUYS HAVE ALL THE LUCK címmel, melyből két kiadás készül, egy két CD-t tartalmazó standard -, és egy deluxe változat, melyben megtalálható egy bónusz DVD, melyen videók láthatóak. A Billboard magazin slágerlistája szerint minden idők egyik legsikeresebb előadójának nem csak egyedi hangszínét, hanem kreatív dalszerzői képességét is bemutatja a 30 legjobb dal. Időrendi sorrendbe szervezve, Stewart korai szóló karrierjét számos dal (“Maggie May” “You Wear It Well”) mutatja be, és a felejthetetlen klasszikusokról sem feledkeztek meg, mint például az Every Picture Tells A Story (1971) és a Never A Dull Moment (1972). Az első album, eslő felében hallható a “Stay With Me,” is, mely főhajtás Stewart Facesben töltött évei előtt. A lemez második része már Rod Stewart a Warner Bros.-nál töltött éveire fókuszál, olyan slágerekkel mint a “Sailing” és a lista vezető “Tonight’s The Night (Gonna Be Alright)”, a Top 10-es “You’re In My Heart” és a “Da Ya Think I’m Sexy” melyek a listavezető, Blondes Have More Fun (1978) című albumon jelentek meg eredetileg.

A második albumon olyan dalok hallhatóak, melyeket Stewart a nyolcvanas, kilencvenes években vett fel, köztük az “Infatuation”, a “Some Guys Have All The Luck”, a “Love Touch”, a “Forever Young” és a “Motown Song” a Top 10-es, Vagabond Heart (1991) című albumról. A legjobb dalok között megtalálható Tom Waits “Downtown Train” című dalának feldolgozása, mellyel Stewart a listák élére ugrott, valamint a “Have I Told You Lately” és a “Reason To Believe”, két kiemelkedő felvétel, melyek az MTV Unplugged sorozatához készültek. Az összeállítást egy eddig kiadatlan dal, a “Two Shades Of Blue,” zárja, melyet 1998-ban, a When We Were The New Boys felvételei során rögzítettek és Bodin „Prince Igor”-ja nyújtja hozzá az alapot, mely Kismet “Stranger In Paradise” című dalának is a dallamát adta.

Az új korong deluxe kiadásában megtalálható egy bónusz DVD is 14 videóval, melyek az előadó legkedveltebb dalaihoz készültek. Az 1975 és 1998 közötti időszakot felölelve, néhány olyan felvétel is felkerült a DVD-re, melyeket eddig csak ritkán, vagy egyáltalán nem is láthattak a rajongók. A “Sailing” a “The Killing Of Georgie (Part I & II)” A Night On The Town című albumról és a “She Won’t Dance With Me” mellett olyan MTV-s korszakból való slágerek klipjét is láthatjuk mint a “Hot Legs” a “Da Ya Think I’m Sexy” és a “Young Turks”.

Tracklista:

1 CD
1. “Maggie May”
2. “Mandolin Wind”
3. “Every Picture Tells A Story”
4. “Stay With Me” – the Faces
5. “You Wear It Well”
6. “Sailing”
7. “The Killing Of Georgie, Parts 1 & 2”
8. “Tonight's The Night”
9. “The First Cut Is The Deepest”
10. “You’re In My Heart”
11. “I Was Only Joking”
12. “Hot Legs”
13. “Da Ya Think I’m Sexy”
14. “Passion”
15. “Young Turks”

2 CD
1. “Tonight I’m Yours”
2. “Baby Jane”
3. “Infatuation”
4. “Same Guys Have All The Luck”
5. “Love Touch”
6. “Forever Young”
7. “My Heart Can’t Tell You No”
8. “Downtown Train”
9. “This Old Heart Of Mine” – közreműködik: Ronald Isley (1989-as verzió)
10. “I Don’t Want To Talk About It” – (1989-as verzió)
11. “Rhythm Of My Heart”
12. “The Motown Song” – közreműködik: Temptations
13. “Tom Traubert’s Blues”
14. “Handbags and Gladrags” – Unplugged változat (csak nemzetközi kiadáson)
15. “Have I Told You Lately” – Unplugged változat
16. “Reason To Believe” – közreműködik: Ronnie Wood (Unplugged változat)
17. “Two Shades Of Blue” – korábban nem jelent meg (1998)**

Jónap Tamás

2008. 10. 20.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2008. 10. 20. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 10. 20. 22:06
"Ő" is kedveli ezt a ráspoly hangú ángol csókát. ;-(

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rod Stewart különleges zenei életműve cikk képei
Rod Stewart - Rod Stewart különleges zenei életműve