Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/43

Listamustra - Listamustra 2008/43

Britney Spearsnek közel tíz évet kellett várnia második amerikai listavezető slágerére. S ha már ilyen sokat várt, megfűszerezte egy rekorddal! A bemutatkozó, …Baby One More Time című dalával 1999 januárjában került az amerikai rangsor élére, és két hétig vezetett. Újdonsága, az észak-amerikai kontinensen a 27. születésnapján, december 2-án megjelenő Circus című hatodik stúdióalbumának felvezetője, a Womanizer című szerzemény a Billboard magazin kislemezlistája történetének legnagyobb ugrásával lett listavezető: a múlt héten a 96. helyre iratkozott fel, s onnan az elsőre lépett elő.

T.I. tehát nem sokáig volt rekordtartó – az atlantai rapper a múlt héten írta be magát ismét a rekordok könyvébe, miután a Rihannával előadott Live Your Life című felvételével a nyolcvanadik helyét a legmagasabb pozícióra váltotta. A korábbi rekord is T.I. nevéhez fűződik: hét héttel ezelőtt a Whatever You Like című dallal hetven helyezést ugorva termett az összesítés csúcsán.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – Britney Spears: Womanizer
Nagy-Britannia – P!nk: So What
Németország – P!nk: So What
Magyarország – Ákos: Negyven

Britney sokáig várt csodálatos hete
Régen volt ilyen csodás hete Britney Spearsnek. Az amerikai listán a 96. helyről az elsőre jött fel a Womanizer című slágerével, miközben legnagyobb riválisa alaposan visszaesett. Az utóbbi években a sikeresség tekintetében egyértelműen Britney fölé emelkedő Christina Aguilera a Keeps Gettin’ Better című felvételével a múlt heti debütáló helyét, a hetediket a 17. pozícióra cserélte le – az énekesnő ezzel harangozza be az Észak-Amerikában november 11-én boltokba kerülő Keeps Gettin’ Better – A Decade of Hits című slágerválogatását. A brit lista tízes mezőnyéből, a három új belépő közül mindenképp említést érdemel Leon Jackson új dala. Az 1988. december 30-án született énekes – a The X Factor című brit zenei tehetségkutató tévéműsor tavaly december 15-én befejeződött negyedik sorozatának győztese – elkészítette első albumát, amely Right Now címmel hétfőn látott napvilágot. Ennek felvezetője, a Don’t Call This Love című szerzemény a harmadik helyre érkezett meg. Leon a When You Believe című átdolgozásával 2007 végén és 2008 elején három hétig állt a brit kislemezlista élén – a sláger eredetijét Mariah Carey és Whitney Houston vitte sikerre 1998-ban.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – T.I.: Paper Trail
Nagy-Britannia – Keane: Perfect Symmetry
Németország – Rosenstolz: Die Suche geht weiter
Magyarország – Filmzene: Mamma Mia!

Brit együttes az amerikai TOP 10-ben
Az elmúlt hetekhez képest összességében kevesebb az újdonság az eladási rangsorok élmezőnyében. Az amerikai TOP 10-ben négy új belépő található – végre nemcsak hazai, hanem egy brit zenekar is helyet szorított magának: az Oasis a hetedik, Dig Out Your Soul című stúdióalbumával az ötödik helyre iratkozott fel. A legmagasabban kezdő újdonság a harmadik helyre megérkező Rise Against nevű chicagói rockegyüttes Appeal to Reason című ötödik stúdiólemeze. Két válogatáskorong található még új jelzéssel az elitmezőnyben: a hatodik helyen Bob Dylan albuma, a The Bootleg Series Vol. 8: Tell Tale Signs – Rare and Unreleased 1989–2006, a kilencediken Tim McGraw countryénekes harmadik slágergyűjteménye debütált. A brit élmezőnyben két újdonság szerepel: a legmagasabb pozícióban a hazai Keane harmadik stúdiólemeze, a Perfect Symmetry, a negyedik helyen a tavaly újjáalakult ír Boyzone válogatása, a Back Again… No Matter What című kezdett. Németországban az Oasis albuma a TOP 10 egyetlen újdonságaként a nyolcadik helyen startolt. Magyarországon szintén egy új belépő található a tízes mezőnyben, méghozzá Ágnes (korábban Ágnes Vanilla) A gömb című nagylemeze a hatodik pozícióban. (Új Szó)

Puha József

2008. 10. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 10. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 10. 25. 7:25
LISTRAMUSTRA? Csé szerint gesztenyét mustra! És aztán jöhet a ..... ? ;-)))))) ;-P
Vendég 2008. 10. 25. 7:25
ja, LISTAMUSTRA. ;-p
2008. 10. 31. 12:37
A cikk Billboard kislemez-listáról tesz említést.Nos, Britney a fizetett letöltéseknek köszönhetően ugrott az élre - a kislemez-eladásoknak ebben vajmi kevés szerepe volt. Amúgy gratula.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/43 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/43