Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Muck Ferenc és barátai hajóra szállnak

Muck Ferenc - Muck Ferenc és barátai hajóra szállnak

2008. november 3-án az A38-on lép fel Muck Ferenc, aki több évtizede aktív részese a hazai zenei életnek. Több stílusban megmutatta már hangszeres tudását, de soha nem titkolta, hogy leginkább a funkyt és a R&B-t érzi igazán a magáénak.

Nem véletlen, hogy koncertjének a Funkyssimo címet adta, hiszen ezen az estén felvonultatja szinte az összes olyan formációt, amelyekkel eddigi pályafutása során ilyen jellegű zenéket játszott.

Ennek köszönhetően valóságos sztárparádét élvezhetnek a vendégek, hiszen ott lesz Török Ádám a RABB-bal, Köves Miklóssal, Závodi Jánossal, Németh Károllyal, Paróczai Attilával. a Muckshow zenekar Mohai Tamással, Vörös Tamással, Potesz Balázzsal, Csóka Péterrel és Porvay Györggyel, valamint a Besenyő Blues Band tagjai, Király Éva, Lőrincz Károly énekesek.

Egy szaxofonos természetesen a lehető legjobb fúvósszekciót állítja maga mellé, így Elek Istvánon kívül Dr. Galyos László, Csizmadia Gábor és Pados Zoltán fújja majd a magáét. A koncert igazi szenzációja Muck Ferenc számára ennek ellenére az lesz, hogy tizenöt éves hármasikreivel is együtt muzsikálhat. Iván fia dobol, Feri gitározik, Éva lánya pedig basszusgitáron játszik.

A zenész ezt az estét valójában egy lemezbemutató koncertnek szánja, hiszen fél évszázados születésnapjára jelent meg 50+ című albuma, amelyen kedvenc dalait gyűjtötte össze. Erre részben régi felvételeket vett át, de saját, új szerzeményeket is feljátszott rá zenészbarátaival.

"Mucky" persze nem ígéri, hogy teljes áttekintést kaphatunk eddigi pályafutásáról, annál is inkább, mert nem tagadja, vannak olyan formációk, amelyeknek a zenéje közelebb áll a szívéhez. Bár Pege Aladárnál kezdte a pályafutását, és elvégezte a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola klarinét, majd jazz szaxofon szakát is, a funky maradt az igazi kedvence. Ezt ő úgy fogalmazta meg, hogy két énje van: az egyikkel a saját zenéjét játssza mint "Funkyfüggő" szaxofonos, a másikkal pedig mint session zenész áll színpadra egy-egy koncerten. Abban mindenesetre biztosak lehetünk, hogy a Funkyssimo egy olyan bulinak ígérkezik, ahol a szíve és a lelke is velünk lesz!

Gab

2008. 11. 03.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gab 2008. 11. 03. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Muck Ferenc és barátai hajóra szállnak cikk képei
Muck Ferenc - Muck Ferenc és barátai hajóra szállnak