Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/45

Listamustra - Listamustra 2008/45

Az amerikai High School Musical első két része tévés produkció volt, a Disney Channel mutatta be őket, a harmadik, a Senior Year című viszont mozifilm. Az utóbbi zenei anyaga az Egyesült Államokban a héten az eladási rangsor második helyén debütált, ami a rossz megjelenéssel magyarázható, 297 ezer eladott példánnyal ugyanis máskor listavezető lett volna. Most az AC/DC albumából jóval többet értékesítettek.

A Senior Year világszerte tarol a mozikban: az USA-ban az első hétvégén 42 millió dollárt hozott a konyhára, ami új rekord – egy hétvége alatt ekkora bevételt még egyetlen filmmusical sem könyvelt el. A korábbi rekorder az idén júliusban bemutatott Mamma Mia! volt 27,8 millió dolláros első heti bevétellel. A harmadik rész egyébként „mindössze” 13,3 millió dollárból készült. A High School Musical 3: Végzősök Magyarországon is rendkívül népszerű, az év eddigi legjobban debütáló filmje lett, csütörtöktől vasárnapig 86 556 néző váltott rá jegyet.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – T.I.: Whatever You Like
Nagy-Britannia – The X Factor Finalists: Hero
Németország – Polarkreis 18: Allein Allein
Magyarország – Ákos: Negyven

A The X Factor döntőseinek diadala
Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáját összességében hetedik hete – két megszakítással – T.I. atlantai rapper Whatever You Like című felvétele vezeti. A tízes mezőny egyetlen említést érdemlő történése Beyoncé előretörése. Az énekesnő az If I Were a Boy című dallal a 68. helyről a harmadikra lépett elő. A szerzeménnyel a jövő héten megjelenő I Am… Sasha Fierce című harmadik szólóalbumát harangozza be. Nagy-Britanniában javában tart a The X Factor ötödik sorozata. A döntősök által előadott Hero, Mariah Carey 1993-as slágerének átdolgozása a hazai összesítés csúcsára érkezett meg. A zenei tehetségkutató tévéműsor népszerűségét mutatja, hogy a felvétel a megjelenés hetében 313 244 példányban kelt el – a 100 ezres eladási példányszámot az első héten ebben az évben még egy dal sem érte el. Az eddigi csúcstartó 77 110 példánnyal a múlt heti listavezető, a Girls Aloud felvétele, a The Promise volt. A szigetországban az október utolsó napján bemutatott 22. James Bond-film, a Quantum of Solace betétdala, az Another Way to Die, Jack White és Alicia Keys előadásában a tizedik helyre jött fel. Németországban a Polarkreis 18 nevű drezdai zenekar Allein Allein című felvétele került a negyedik helyről a rangsor élére. Magyarországon 29. hete Ákos születésnapi szerzeménye, a Negyven trónol.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – AC/DC: Black Ice
Nagy-Britannia – P!nk: Funhouse
Németország – AC/DC: Black Ice
Magyarország – AC/DC: Black Ice

Ez már a karácsony előtti lemezpiac
Az AC/DC albuma, a Black Ice az Egyesült Államokban kizárólag a Walmart-lánc üzleteiben vásárolható meg, de így is 784 ezer már a megjelenés hetében elkelt belőle, s az eladási lista csúcsára érkezett meg, megelőzve a High School Musical harmadik részének második helyre feliratkozó hanghordozóját. Az amerikai élmezőnyben még egy újdonság található: a hetedik helyen nyitó Mary Mary nevű kaliforniai duó The Sound című nagylemeze. A brit élmezőnyben öt új belépőt találunk. Az első helyen P!nk ötödik stúdióalbuma, a Funhouse, az ezüstérmes pozícióban a Snow Patrol ötödik stúdiólemeze, az A Hundred Million Suns című debütált. Az ötödiken Celine Dion válogatása, a My Love: Essential Collection, a hatodikon a country- és folkzenét játszó ír Daniel O’Donnell korongja, a Country Boy nyitott. A Bloc Party harmadik stúdióalbuma, az Intimacy augusztus 21-től vásárolható meg letölthető formátumban. Az elmúlt héten fizikai formátumban is megjelent, és a nyolcadik helyet szerezte meg. Magyarországon tizennégy hét után trónfosztott lett a Mamma Mia! című filmmusical hanghordozója, az új AC/DC-lemez foglalta el a helyét. További két új belépő szerepel a magyar tízes mezőnyben: a negyediken Dolhai Attila albuma, az Egy szerelem története című, a tizediken a High School Musical korongja nyitott. Németországban is az AC/DC lemeze debütált az élen. (Új Szó)

Puha József

2008. 11. 06.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 11. 06. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/45 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/45