Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnep

MTV Europe Music Awards - 15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnep

Britney Spears 2007 októberében jelentette meg ötödik, Blackout című stúdiólemezét, ám akkortájt nem nagyon sikerült a zenéjére terelni a közvélemény figyelmét. Szinte csak a magánéleti balhéival szerepelt a híradásokban. Mostanra minden megváltozott, Britney ismét ünnepelt énekesnő. A csütörtök este a liverpooli Echo Arenában 15. alkalommal megrendezett MTV Europe Music Awardsról két díjat hozott el. A két legfontosabbat.

Ő lett 2008 legjobb előadója és a legjobb albumért járó elismerést is neki ítélték oda, az említett Blackout című nagylemezével diadalmaskodott.

Az MTV Europe Music Awards győzteseit nem zenei szakemberek, hanem a közönség választja ki szavazással – a jelöltek listáját is a közönség állítja össze.

A gála meglepetésekkel is szolgált. Szinte minden szakember biztosra vette, hogy a „Legjobb rockzenekar” kategóriában egy Los Angeles-i együttes nyer. Így is történt, ám nem a nagy esélyes Metallica, hanem a 30 Seconds to Mars nevű zenekar diadalmaskodott. „Minden idők legjobb előadója” kategóriában pedig – szintén nem kis meglepetésre – a zenei életben az időben csak ritkán felbukkanó, Angliában könyvvizsgálóként dolgozó Rick Astley győzött.

MTV Europe Music Awards - 15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnep

A legjobb új előadó az elmúlt hónapok legnagyobb világslágerének, az I Kissed a Girl címűnek az előadója, a kaliforniai Katy Perry lett, aki a díjkiosztó háziasszonya volt Jared Leto, a 30 Seconds to Mars frontembere társaságában. A Barack Obama fotóját ábrázoló pólóban színpadra lépő Katy kijelentette: reméli, hogy Obama megválasztása után mindenki jobban fogja szeretni az Egyesült Államokat. A gálán további előadók is köszöntötték a frissen megválasztott amerikai elnököt.

Életműdíjban Sir Paul McCartney részesült, szülővárosában kapta meg az MTV legrangosabb díját, az Ultimate Legend kitüntetést – ezt a szakma szavazta meg. „Paul nem egyszerűen példakép és mérföldkő a mai zenei világban, hanem azoknak az alapítóknak az egyike, akiknek köszönhetően Liverpool a brit zene fővárosa lett” – indokolta a tévécsatorna döntését Bill Roedy, az MTV Networks International elnöke. Paul köszönetet mondott szüleinek és minden britnek, valamint azoknak az amerikaiaknak, akik Obamára szavaztak. (Új Szó)

Kategóriák és díjazottak
2008 legjobb előadója – Britney Spears
Legjobb album – Britney Spears: Blackout
Legjobb dal – P!nk: So What
Legjobb új előadó – Katy Perry
Minden idők legjobb előadója – Rick Astley
Legjobb rockzenekar – 30 Seconds to Mars
Legjobb hiphopelőadó – Kanye West
Legjobb élő színpadi előadás – Tokio Hotel
Európa kedvenc előadója – Emre Aydin (Törökország)
Legjobb képi megjelenítés (Video Star) – 30 Seconds to Mars: A Beautiful Lie
Artist Choice – Lil Wayne
Életműdíj – Sir Paul McCartney

Puha József

2008. 11. 07.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 11. 07. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 07. 9:33
Szánalmas....,az idei MTV EU Awards díjazottjainak névsora(kivétel Sir P.M.) Rick Astley ............ :-/ !!!!! Az igazi előadokkal mi történt??!
Vendég 2008. 11. 07. 15:26
Hát BS kisasszony díjazását nem nagyon értem, nem is volt aktív az év jó részében (eltakintve a villantásoktól)... Kate Perry-t imádom, és Kanye West is eléggé toppon van Rn'B terén. Többiről nem tudok érdemben nyilatkozni.
Vendég 2008. 11. 11. 18:29
MMR, Lendva, Sztárfigyelő-figyuli... ;-P haha... :-P Obama - oboa. :-P
Vendég 2008. 11. 11. 18:29
jó hosszit olvasott evve'. nem fáraTT e'? ;-) ;-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnep cikk képei
MTV Europe Music Awards - 15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnepMTV Europe Music Awards - 15. MTV Europe Music Awards: liverpooli zeneünnep