Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

New Kids on the Block: a mérlegvonás

New Kids On The Block - New Kids on the Block: a mérlegvonás

A New Kids on the Block újjáalakulása – a mostani eredményeitől függetlenül – 2008 egyik fontos zenei eseménye, és az új évezred eddigi legjelentősebb újjáéledése. Vártnak nem nevezhető, annak ellenére sem, hogy manapság egyre-másra szerveződnek újjá az ötös fogat egykori trónkövetelői és trónfosztói: a kilencvenes években működött fiúcsapatok, amelyek mindegyike feloszlott az új évezred első éveire.

A New Kids on the Block idei újjáalakulása még annak a tükrében is meglepetés, hogy az elmúlt évek során több próbálkozás volt a fiúk összehozására – például a Music Television részéről. Mindig akadt olyan tag, aki nem támogatta az elképzelést.

A csapatot Maurice Starr producer verbuválta Bostonban 1984-ben Jonathan Knight, Jordan Knight, Joey McIntyre, Donnie Wahlberg és Danny Wood részvételével. A srácok első stúdiólemeze 1986 áprilisában jelent meg New Kids on the Block címmel, s bár elfogyott belőle négymillió példány, ez akkortájt – a mai eladási adatokkal ellentétben – nem számított egetverő eredménynek. A következő két stúdióalbum idején álltak a csúcson: az 1988 szeptemberében kiadott Hangin’ Tough címűből tizenkétmilliót, az 1990 júniusában boltokba került Step by Step címűből tízmilliót értékesítettek. Ez utóbbinak a címadó dala az ötös fogat pályafutásának legnagyobb slágere, manapság is gyakran felcsendül a rádióállomások műsorain. A hosszabb huzavona után elkészült negyedik stúdiólemez, az 1994 januárjában megjelent Face the Music különösebb visszhang nélkül maradt, egymillió kelt el belőle. Akkorra az új formációk már a csapat trónjára törtek, így hát nem maradt más hátra, csak a feloszlás.

New Kids On The Block - New Kids on the Block: a mérlegvonás

A New Kids on the Block tehát divathullámot indított el: sikerén felbuzdulva a kilencvenes évek első éveitől egészen az évtized végéig gombamód szaporodtak a hasonló fiú- és lányegyüttesek. A csapat nagy népszerűségnek örvendett a környékünkön is, de lehetett volna még sikeresebb. Az első fecske volt, s az általa elindított trendből nálunk leginkább a követők profitáltak: nem is a Take That, inkább a Backstreet Boys és az ’N Sync. A New Kids on the Blocknak például Németországban nem is volt listavezető slágere, sőt TOP 10-es is csak egy, a Step by Step szerepelt a legmagasabban, a nyolcadik helyen.

Az idei Greatest Hits című válogatáskorong után a formáció szeptember elején adta ki ötödik stúdióalbumát The Block címmel. Az amerikai eladási lista második helyére iratkozott fel, Young Jeezy rapper nagylemeze mögé, majd a következő héten máris mélyrepülésbe kezdett. Ahogy várható volt, az album nem igazán kelendő – az Egyesült Államokban is csak nemrég érte el a 200 ezres eladási példányszámot. De nem is ez a fontos, hanem az, hogy az újjáalakulás kijárt az egykori rajongóknak: nosztalgiázhatnak a koncerteken, felidézhetik az ifjúságukat, és bizonyára a fiúk sem keserednek el, ha a régi sikereiket nem sikerül megközelíteniük. Mert most már egyértelmű, hogy nem sikerül! A turnéjuk iránt viszont – ahogy sejthető volt – elég nagy az érdeklődés. (Új Szó)

Puha József

2008. 11. 12.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 11. 12. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 17. 15:46
Jajj ne..
Vendég 2008. 11. 17. 15:52
Mark Wahlberg csak ennyit mondott, mikor Stefan Raab megkérdezte : -Figyelemmel kiséred testvéred pályáját? -Igen. -Visszatér Ő is a NKOTB-al? -Igen. -Elmész a koncertre? -Nem. :) Megértem. :) Utána próbálta kimagyarázni hogy miért nem. :D
Vendég 2009. 01. 18. 22:31
Az a véleményem, hogy Puha József jobban utána nézhetett volna a dolgoknak, mert Németországban is listavezetők voltak annó, és most pl. Kanadában 1. helyen landolt az új albumuk, még ha Amerikában 2. is volt. A koncertjeik teltházasak, és újra éledt az őrület. Sajnos a magyar újságírók tudja fene miért, ezt nem akarják észre venni,inkább hazugságokat irogatnak. A véleményem az, hogy sajnálatra méltó a magyar média, mert arra sem veszi a fáradságot, hogy igazat írjon. Aki kíváncsi, menjen fel a youtub-ra és írja be, hogy nkotb. A mostani koncertekről rengeteg van fent, és ott látszik a VALÓSÁG! Egy nkotb fan, aki képes Londonba is kimenni, hogy lássa a fiúkat, és ezzel nincs egyedül!!!
Puha József 2009. 01. 19. 6:15
Kedves Ismeretlen! A New Kids on the Blocknak Németországban nem volt listavezető dala - mármint a hivatalos német kislemezlistán. Nagylemeze igen, az 1990-es Step by Step című, de az írásban a dalokról van szó. Nincsenek benne valótlan adatok, utána lehet nézni, és ön nem arra reagál, amiről az írás valójában szól.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

New Kids on the Block: a mérlegvonás cikk képei
New Kids On The Block - New Kids on the Block: a mérlegvonásNew Kids On The Block - New Kids on the Block: a mérlegvonás