Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Meghalt Tunyogi Péter

Tunyogi Rock Band - Meghalt Tunyogi Péter

A P-mobil valamikori, a Mobilmánia és a Tunyogi Rock Band énekese november 9-én vasárnap vesztette életét. 2005-ben már átesett egy gerincdaganat műtéten.

A hírhedt rockénekest november 1-jén érte baleset. Egy budapesti koncert előtt hirtelen rosszul lett, megszédült, majd leesett egy lépcsőn, ami következtében súlyos fejsérülést szenvedett. Mentőt hívtak, a korházba szállítás után azonnal megoperálták. Azonban az orvosok nem jártak sikerrel, Tunyogi Péter állapota rosszabbodott, ami még egy műtéthez vezetett. Balesete után az énekest napokig mesterséges kómában tartották, fájdalmai enyhítésére, azonban szervezete feladta a küzdelmet. Tunyogi Péter 61 éves volt. Zeffer András, a Mobilmánia vezetője az MTI-nek adott tájékoztatójában elmondta, az énekes temetéséről később intézkednek.

Tunyogi Rock Band - Meghalt Tunyogi Péter

A zenész számára nem volt ismeretlen a küzdés fogalma, hiszen 2005-ben egy betegséggel már szembe kellet néznie. Akkor gerincdaganattal operálták, ami kevés volt ahhoz, hogy abba hagyja a zenélést. Haláláig a hazai rockélet meghatározó személyisége volt. Legismertebb együttese a P. Mobil, amelynek több részletben csaknem két évtizeden át volt tagja. A kilencvenes évek végén szervezte meg saját zenekarát, a Tunyogi Rock Bandet, amellyel 2004-ig dolgozott folyamatosan. Zenészpályáját ezután egy ideig szüneteltette, majd 2008 májusától a P. Mobil több egykori tagjával - Kékesi Lászlóval, Vikidál Gyulával, Rudán Joe-val és Zeffer Andrással - együtt a Mobilmánia nevű formációban lépett fel.

sesyle

2008. 11. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 14. 20:14
Zsomory hír.nagyon. Nyugodjon békében az egyik legnagyobb magyar rockzenész.
Vendég 2008. 11. 14. 20:17
Szomorú hír nagyon. Nyugodjón békében az egyik legnagyobb magyar rockzenész
Vendég 2008. 12. 08. 15:35
Őszintén sajnálom :-( Még ott volt azon a jótékonysági koncerten a fellépők közt a bandájával, - és volt szerencsém látni- , amit a PeCsa-ban rendeztek meg Zeffer András javára... Ismét kevesebb lett a hazai rockzene egy legendával...
Vendég 2009. 07. 06. 14:53
Nyugodjon Békében, Magyarország legjobb énekese. A zenéd örökké él Tunyó!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Meghalt Tunyogi Péter cikk képei
Tunyogi Rock Band - Meghalt Tunyogi PéterTunyogi Rock Band - Meghalt Tunyogi Péter