Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Zöld utat kapott a Sziget Fesztivál

Sziget - Zöld utat kapott a Sziget Fesztivál

Pert kezdeményezett Magyarország egyik legnívósabb zenei fesztiválja ellen az Újpesti önkormányzat. A 22- és 6 óra közötti zenélést kifogásolta Derce Tamás polgármester.

Derce Tamás az újpesti önkormányzat nevében 2006-ban fordult bírósághoz a Sziget Fesztivál szervezőit beperelendő. „Tiltsa el a szervezőket a 22.00 és 6.00 óra közötti zenés és egyéb műsoros rendezvények megrendezésétől, valamint a zene- és műsorszolgáltatástól.”- kérte a bíróságtól a polgármester. IV.-XV. kerületi bíróság részben úgy adott igazat a sértett félnek, hogy ítéletével nem zavarta meg a fesztivál működését és ezzel az oda látogató embereket sem.

Sziget - Zöld utat kapott a Sziget Fesztivál

A polgári jog szerint birtokháborításnak minősül, ha valamilyen okból, jelen esetben a zaj miatt, nem tudjuk rendeltetésszerűen használni ingatlanunkat, jelen esetben a lakásunkat. Azonban az önkormányzat szerinti zajjal sújtott területeken nem lakik senki, hiszen 2006-os fesztivált vizsgálva a bíróság megállapította ezen a területen javarészt közparkok találhatók.

Mégis 2007-ben mértek határértéken kívüli zajkibocsátást. A bíróság ezért elrendelte a zajok csökkentését elősegítő berendezések és eszközök használatát a Sziget- kft részéről. A Szigetnek azonban a per tárgyát már nem képező 2008-as évben mégsem kellett tenni semmit, hiszen elébe ment a döntésnek és már használták ezeket zajcsökkentő berendezéseket. A bíróság említést is tett ezek pozitív hatásáról.

Tehát mindenki megnyugodhat, nem tiltják be a népszerű rendezvényt. A bíróság megjegyezte, hogy az újpesti önkormányzat kérését, a fesztivál beszüntetését csak a legvégső esetben tartják indokoltnak, akkor, ha egyéb eszközök már csődöt mondtak. Az újpesti önkormányzat jogásza elmondta, részben elégedettek a döntéssel, hiszen a bíróság szerint is megalapozottan tettek panaszt. A fellebbezést még fontolgatják.

Index

sesyle

2008. 11. 14.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 14. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 15. 16:48
és egymást nézik ahogy' részegen hugyoznak egy tócsába fiúk lányok. láttam a neten! :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zöld utat kapott a Sziget Fesztivál cikk képei
Sziget - Zöld utat kapott a Sziget FesztiválSziget - Zöld utat kapott a Sziget Fesztivál