Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2008/46

Listamustra - Listamustra 2008/46

Folytatódik Leona Lewis sikersorozata. A brit The X Factor című tehetségkutató tévéműsor harmadik sorozatában 2006 decemberében diadalmaskodó londoni énekesnő Bleeding Love című dala az elmúlt tizenkét hónap legnagyobb világslágere.

Nagy-Britanniában 2007 utolsó negyedében hét hétig uralta vele a kislemezek összesítését. A felvétel Németországban 2008 elején vezetett négy hétig. Az Egyesült Államokban szintén négy hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban – igaz, két megszakítással –, s ezzel Leona rekordot állított fel: a kislemezek amerikai rangsorát brit énekesnő még sosem vezette egy szerzeménnyel két hétnél tovább. Első, Spirit című albumából már több mint ötmillió kelt el. Az énekesnő most új dallal jelentkezett. A részben Akon által írt Forgive Me a héten a brit lista ötödik helyére iratkozott fel.

Listavezető kislemezek
Egyesült Államok – T.I. feat. Rihanna: Live Your Life
Nagy-Britannia – The X Factor Finalists: Hero
Németország – Polarkreis 18: Allein Allein
Magyarország – Ákos: Negyven

Atlantai rapper párhuzamos slágerei
T.I. már másodszor váltotta saját magát az amerikai kislemezlista csúcsán. A Whatever You Like című szerzeményével először három hétig uralta a mezőnyt, majd egy hét kihagyás után – amikor P!nk felvétele, a So What vezetett – két hétre visszatért vele a legmagasabb pozícióba. Ezután – első alkalommal – saját magát váltotta az élen, a Rihannával előadott Live Your Life című dallal egy hétig trónolt. Majd jött Britney Spears a Womanizer című slágerrel, és szintén egy hétig vezetett. Ezt követően két hétre ismét T.I. és a Whatever You Like került a csúcsra. A héten is az atlantai rapper uralja az összesítést, de a másik felvételével, a Rihannával rögzítettel, tehát ismét saját magát „győzte le”. Nagy-Britanniában második hete a The X Factor ötödik sorozatának döntősei trónolnak Mariah Carey 1993-as Hero című slágerének átdolgozásával – a dalból két hét alatt több mint félmillió példányt értékesítettek a szigetországban. Az ezüstérmes pozícióban Beyoncé újdonsága, az If I Were a Boy debütált. Németországban második hete a drezdai Polarkreis 18 felvétele, az Allein Allein, Magyarországon harmincadik hete Ákos születésnapi szerzeménye, a Negyven című vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – AC/DC: Black Ice
Nagy-Britannia – Girls Aloud: Out of Control
Németország – AC/DC: Black Ice
Magyarország – Dolhai Attila: Egy szerelem története

Tízes mezőnyök – tizenkét újdonság
Az Egyesült Államokban és Németországban – mindkét piacon erős konkurenciaharc közepette – megőrizte vezető helyét a múlt heti első helyezett, az AC/DC albuma. Az USA eladási listájának tízes mezőnyében hat új belépő található: a másodikon P!nk, a negyediken John Legend, az ötödiken Toby Keith stúdiólemeze nyitott. A következő két újdonság összegző korong: a hatodikra a Rascal Flatts, a nyolcadikra Celine Dion válogatása érkezett meg. Egy brit újdonság, a Snow Patrol ötödik stúdióalbuma a kilencedik helyre iratkozott fel. Németországban az AC/DC mögött a második helyen P!nk lemeze, a harmadikon a High School Musical 3: Senior Year című filmmusical korongja debütált. Nagy-Britanniában – a várakozásnak megfelelően – a Popstars: The Rivals című tehetségkutató tévéműsor győzteseiből 2002-ben verbuvált Girls Aloud ötödik stúdióalbuma kezdett a rangsor csúcsán. További három új belépő szerepel a brit élmezőnyben: a harmadik helyen Enrique Iglesias, a nyolcadikon a Status Quo gyűjteményes lemeze nyitott. A kettő közé a negyedik pozícióba a Razorlight harmadik stúdióalbuma érkezett meg. Magyarországon nincs újdonság a TOP 10-ben. Az élre Dolhai Attila harmadik szólólemeze került. (Új Szó)

Puha József

2008. 11. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 11. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 18. 18:34
sztárfigyu.....

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2008/46 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2008/46