Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új Beatles dal láthat napvilágot

Beatles - Új Beatles dal láthat napvilágot

Sir Paul McCartney bejelentette, hogy egy 14 perces Beatles felvétel van a tulajdonában, amit még nem osztottak meg a rajongókkal. A dal megjelenéséhez csak az elhunyt tagok hozzátartozóinak beleegyezése szükséges.

Az eddig kacsának titulált hírt, miszerint létezik egy 14 perces, eddig még meg nem jelent Beatles felvétel, megerősítette Sir Paul McCartney. Régóta keringett a pletyka egy felvételről, de ez idáig senki nem gondolta komolyan, hogy létezhet, de az egykori tag azt is elárulta, hogy szeretné, ha a felvétel minél hamarabb a rajongókhoz jutna.

A BBC Rádiónak az egykori énekes elmondta, hogy a később Carnival of Light címet kapó felvételt, mely egy avantgárd stílusú improvizált mű eddig azért nem jelenhetett meg, mert a többi tag túlságosan kirívónak találta. A Beatles egy elektronikus fesztiválra készítette 1967-ben a Carnival of Light-ot. „Egyszerűen csak annyit kértem a többiektől, hogy rögtönözzünk: üssük a dobot, kiabáljunk, játszunk teljesen céltalanul. Egy olyan szám kerekedett ki ebből, amilyen a Beatles maga: szabad.” – közölte a rádióban McCartney. Torz gitárhang és némileg szokatlan orgonaszó is felcsendül a majdnem negyedórás számban, a tagok furcsa módon olyan kifejezéseket is kiabálnak, mint „Barcelona” és „Minden rendben?”. "Szeretem ezt a számot, mert a Beatles teljesen ismeretlen arcát mutatja meg" - nyilatkozta McCartney

Beatles - Új Beatles dal láthat napvilágot

Elgondolkodtak azon, hogy a szerzemény helyet kaphatna az Anthology című sorozatban, de az elhunyt tagok örökösei ebbe sajnos nem egyeztek bele. Azonban a felvétel McCartney tulajdonát képezi és szerinte épp itt az idő, hogy legalább annyira élvezhessék a rajongók szerzeményüket, mint amennyire ők élvezték a felvételt.

sesyle

2008. 11. 18.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 18. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 18. 15:12
inkább ne is halljuk! csalódás lenne!
Vendég 2008. 11. 18. 17:56
majd a Csé ezt is beolvassa a "sztárfigyelő" műsorába'... ;-P
Vendég 2008. 11. 29. 23:36
Én kíváncsi vagyok! Nem érdekel, ha összevisszaság. Egy új oldaluk mutatkozhat be. Hogy ilyen is lehetett volna. Én is zenélek és egy önfeledt jammelés sok mindent elárul egy zenészről.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új Beatles dal láthat napvilágot cikk képei
Beatles - Új Beatles dal láthat napvilágotBeatles - Új Beatles dal láthat napvilágot