Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

36. American Music Awards díjkiosztó

American Music Awards - 36. American Music Awards díjkiosztó

Los Angeles-ben rendezték meg az American Music Awards-ot a Nokia Theatre-ben. Az idei verseny nagy győztesei a tavaly is díjazott Chris Brown és Rihanna. A gálán Pink, Christina Aguilera és Beyoncé is szórakoztatta a közönséget.

36. alkalommal rendezték meg a zenei élet egyik kiemelkedő gáláját, az American Music Awards-ot. A díjakat közép-európai idő szerint hétfő hajnalban adták át. A díjkiosztón a mondhatni legrangosabb elismerést Chris Brown tudhatja magáénak, hiszen az év előadója díjat kapta meg. A 19 esztendős ifjú tehetség a tavalyi gálán is díjazott volt, idén viszont még két szobrocskát zsebelt be, ő lett az év férfi popénekese és a legjobb énekesnek járó elismerést a rhythm and blues kategóriában is ő birtokolja. A jövőre nézve is nagy tervei vannak az ifjoncnak, hiszen már most bejelentette, hogy következő lemezén szeretne duettet énekelni Madonnával.

American Music Awards - 36. American Music Awards díjkiosztó

Rihanna az év legjobb női előadója lett a pop-rock és a rhythm and blues kategóriában, ő díjazott volt tavaly is. Az As I Am című lemezéért az elmúlt évben sok sikert begyűjtő Alicia Keys ugyancsak két szobrot kapott, mégpedig ugyanazon kategóriákban, mint Rihanna csak az év albuma díjakat.

A díjkiosztón 21 kategóriában hirdettek győzteseket: pop-rock kategóriában a legjobb együttes a Daughtry, a rhythm and blues kategóriában a Three 6 Mafia volt a befutó. Kanye West az év lemezéért kapott elismerést és a rap-hip hop legjobb előadója lett. A country legjobb férfi énekese Brad Paisley, a legjobb énekesnő Taylor Swift, a legjobb együttes a Rascal Flatts. A kategória legjobb lemezét Carrie Underwood készítette. A latin zenében Enrique Iglesiast hozták ki győztesnek a számos egyéb elismerést, köztük Latin Grammyt begyűjtő Juanesszel szemben. Az év felfedezettje a Jonas Brothers. Életműdíjat kapott Annie Lennox.

Mariah Carey, Coldplay és az Eagles együttes pár név a gála nagy vesztesi közül, hiszen a várakozások ellenére nem kapták meg a maguk kis szobraikat. A díjkiosztó műsorvezetője Jimmy Kimmel volt, aki idén ötödik alkalommal tölti be ezt a posztot. A háromórás gála mintegy húsz fellépője között volt Beyoncé, Christina Aguilera, Pink, a New Kids On The Block, Kanye West, a Jonas Brothers.

MTI

sesyle

2008. 11. 24.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 24. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 11. 25. 20:30
tudom.... beolvasták. :-P

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

36. American Music Awards díjkiosztó cikk képei
American Music Awards - 36. American Music Awards díjkiosztóAmerican Music Awards - 36. American Music Awards díjkiosztó