Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bluesfesztivál a Gödörben

Blues fesztivál - Bluesfesztivál a Gödörben

11. alkalommal rendezik meg a blues zene kedvelőinek nagy örömére a Bluesfesztivált, vagy a Blues Őrültek Éjszakáját. Idén a budapesti Gödör Klub ad helyet a rendezvénynek.

A fesztivál idén a Gödör Klub és a Bluespatika Alapítvány összefogásnak köszönhetően valósul meg. A rendezvény koncepciója ebben az évben nyitás a közönség felé, a blues széles körben való népszerűsítése egy szakmai workshop keretén belül, hazai és külföldi szakemberek, valamint szervezők meghívásával. A fesztivál célja, hogy összehozza azon zenekedvelőket, akik szeretik a bluest és egyáltalán a minőségi élőzenét.

Blues fesztivál - Bluesfesztivál a Gödörben

A házigazda zenekar, a Mississippi Grave Diggers, Jeanne Carroll „Blues Nagyi” és Karen Carroll a „Fekete Boszorka”, chicagoi bluesdívákat kísérve mutatja meg azt, hogy milyen a mojo fekete varázsa 77 éven innen, és azon is túl. A fesztivál sztárzenekara a Livin’ Blues Experience. A hazai zenésztársadalom feltörekvő tagjai is bemutatkoznak, két különböző karakterű zenekar is fellép a Gödör Klub színpadán, a Bőrgyári Capriccio, rythm & bluest játszó fiatal zenekar, és az éjszakai Budapest blues sessiont elindító underground banda, a G-Beert személyében.

Átadásra kerül a III. Bluespatika Életműdíj, melyet 2006 - ban Hobo. Nemes Nagy Péter, Honey Boy Edwards (US), 2007-ben Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor, Sharrie Williams (US) vehettek át. Szünetekben a világon eddig született blues remixek bemutatásával gerjesztik a partyt.

2008. november 28-án mindenkit szeretettel vár a blues örültek éjszakája fergeteges hangulattal a Gödör Klubban.

KultúrPart

sesyle

2008. 11. 25.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 25. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 02. 28. 11:05
Klassz)))
VENDÉG 2015. 03. 16. 8:02
Szuper))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bluesfesztivál a Gödörben cikk képei
Blues fesztivál - Bluesfesztivál a GödörbenBlues fesztivál - Bluesfesztivál a Gödörben