Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Utolsó turnéra indul a The Shadows

The Shadows - Utolsó turnéra indul a The Shadows

Ismét együtt vonul fel a hírhedt formáció, Sir Cliff Richard és a The Shadows zenekar. Fennállásuk 50. évfordulóját egy turnéval koronázzák meg. A jövő évi koncertsorozattal azonban tényleg felteszik az „i”-re a pontot, hiszen ezzel a turnéval köszönnek el a rajongóktól.

A The Shadows újra eredeti formációban lép fel (Hank Marvin, Bruce Welch, Brian Bennett), a csapatot elkíséri Cliff Richard is. A zenekar eredetileg a szólóénekes háttérzenekaraként indult, akkor még The Drifters néven, azonban kiderült, hogy ezt az elnevezést egy másik banda már birtokolja. A zenekar az ötvenes-hatvanas években hihetetlen népszerűségre tett szert, 19 daluk került a slágerlisták élére. Nem kisebb slágereket „gyártottak” a fiúk, mint a Living Doll, a Move It vagy a Travellin’ Light. Filmszerepük is akadtak az elmúlt évek során, szerepeltek a ’61-es The Young Ones-ban és az 1963-ban készült Nyári vakációban is.

The Shadows - Utolsó turnéra indul a The Shadows

A zenekar 1968-ban személyi ellentétek miatt oszlott fel. A hetvenes- nyolcvanas éveket The Shadows néven viszont végig turnézták, mialatt Cliff Richard sikeresen építgette szólókarrierjét. Az eredeti formációból csak egy valaki hiányzik, Tony Meehan dobos 2005-ben meghalt.

Koncertsorozatukra a jövő év őszén indulnak, ám a koncertekre hétvégétől már kaphatóak lesznek a belépők. A banda tagjai azt nyilatkozták, az őszi turnét már nem követi több, visszavonulnak- tette közzé a bbc.com.

sesyle

2008. 11. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

sesyle 2008. 11. 28. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Utolsó turnéra indul a The Shadows cikk képei
The Shadows - Utolsó turnéra indul a The ShadowsThe Shadows - Utolsó turnéra indul a The Shadows