Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James Morrison

Keane - Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James Morrison

Ha elfáradtál az év végi hajtásban, és szeretnél egy kicsit kikapcsolódni, akkor tarts velünk! Izgalmas zenei utazásra hívunk a Kaiser Chiefs, Keane, The Killers, James Morrison és a Snow Patrol új albumával.

Először nézzünk körül Angliában! A Kaiser Chiefsről minden bizonnyal már hallottatok, sőt, idén a Szigeten is láthattátok őket. Hazánkban is hatalmas sikert aratott a fellépésük, ami nem is csoda, hiszen legjobb koncertzenekar kategóriában nemrég Q Awardsot nyertek. Off With Their Heads című harmadik stúdióalbumuk a tavaly megjelent Yours Truly Angry Mobot követi. Az új albumon producerként a neves Mark Ronson és Eliot James működött közre, vendégművészként pedig Lily Allent, Sway-t és a New Young Pony Clubot hallhatjuk. A Never Miss A Beat című első kislemezdal klipjét láthatjátok a magyar MTV-n is!
A Kaiser Chiefshez hasonlóan a Keane is a legsikeresebb brit zenekarok közé tartozik. Ugye ismeritek az Everybody’s Changing vagy az Is It Any Wonder című számot? A zenekar 2004-ben mutatkozott be a Hopes and Fears című albummal, melyet két évvel később az Under The Iron Sea követett. Mindkét lemez listavezető lett, és többszörös platina státuszt ért el. Ennek tükrében nem meglepő, hogy Perfect Symmetry című új albumuk megjelenését hatalmas várakozás előzte meg. A végeredmény önmagáért beszél: a Lovers Are Losing kislemezdal mellett a zenekar a Spiralling című új dalát is elérhetővé tette a honlapján, utóbbit több mint fél millióan töltötték le, a Popjustice magazin pedig egyenesen 2008 egyik legjobb dalának kiáltotta ki.
Az észak-írek egyik büszkesége, a Snow Patrol is új albummal lepte meg rajongóit. A Hundred Million Suns névre keresztelt lemez előfutára a fantasztikus Take Back The City című dal, melyhez Alex Courtes (White Stripes: Seven Nation Army) rendezett klipet. A forgatásra kelet-Londonban került sor. A lemez anyagát idén nyáron rögzítették a berlini Hansa Stúdióban – David Bowie is itt vette fel a Low, Heroes és a Lodger című albumát, producerként pedig a neves Jacknife Lee (U2, REM, Bloc Party) működött közre. “Nagyon büszke vagyok az új dalainkra. Mindenki a legjobbat hozta ki magából a zenekarban, beleértve Garretet is, aki szerintem a világ egyik legjobb producerévé nőtte ki magát. Zenileg, szövegét tekintve is az eddigi legjobb albumunk, remélem, a rajongóinknak is tetszeni fog” – teszi hozzá az énekes-gitáros Gary Lightbody.
A Snow Patrol méltán tartozik a legsikeresebb UK-zenekarok közé: 2003-ban megjelent Final Straw című albumuk ötszörös platinalemez lett, és 1, 6 millió darabot adtak el belőle. A 2006-ban megjelent Eyes Open még ezt is felülmúlta: hétszeres platina státuszt ért el, és 2,1 millió példány fogyott belőle a UK-ban, és több mint egymillió az USA-ban. Az album nagy slágerét, a Chasing Cars című kislemezdalt több mint 100.000-szer játszották le a brit rádiók, és 2 milliószor töltötték le az USA-ban.
Hasonlóan szép karriert futott be a 23 éves James Morrison is, aki két évvel ezelőtt robbant be a köztudatba és a slágerlisták élére: Undiscovered című bemutatkozó albumával 2006 egyik legnépszerűbb brit előadójává vált. A lemezből azóta 2 millió kelt el világszerte, és a fiatal énekes olyan nevekkel turnézott, mint John Mayer, Corinne Bailey-Ray vagy Cat Stevens. Albumát bemutatta az USA-ban, Európában, Ausztráliában és Ázsiában is. Sikersorozata 2007-ben tovább folytatódott: Brit Awardot nyert legjobb férfi előadó kategóriában, idén pedig a Songs For You, Truth For Me című albummal jelentkezett, és elsőként a You Make It Real című dalban csillogtatja meg különleges hangját. A számot közösen írta Paul Barryvel, a produceri munkát a Grammy-díjas Mark Taylor látta el.
Angliában a hazai zenekarok mellett a Los Angeles-i The Killers is hódít: a Human című új kislemezdal jelenleg első az iTuneson. A Kaiser Chiefshez hasonlóan idén ők is felejthetetlen koncertet adtak a Szigeten. A november 24-én megjelent Day& Age című új albumuk a 3 és fél millió példányban fogyott Sam’s Townt követi. A Hot Fuss című bemutatkozó lemez, a Sam’s Town, valamint a Sawdust b-oldalas válogatásalbum együttes eladása meghaladja a 11 millió darabot – és mindezt négy év alatt sikerült elérnie a zenekarnak. A Day&Age producere Stuart Price, akivel már a 2007-es Sawduston is együtt dolgoztak.

2008. 12. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Pet 2008. 12. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James Morrison cikk képei
Keane - Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James MorrisonKeane - Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James MorrisonKeane - Új pasi albumok: Kaiser Chiefs, The Killers, James Morrison