Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Halottá nyilvánított gitáros-dalszerző

Manic Street Preachers - Halottá nyilvánított gitáros-dalszerző

Az 1986-ban megalakult walesi Manic Street Preachers gitáros-dalszerzője, Richey Edwards 1995. február 1-jén nyomtalanul eltűnt, miután távozott egy londoni szállodából. A 28. életévében járó férfi autóját később megtalálták az Angliát Walesszel összekötő Severn Bridge közelében.

A rajongók azóta a világ több pontján is látni vélték, de ezek mindegyike tévesnek bizonyult. A legvalószínűbb, hogy öngyilkosságot követett el – súlyos alkohol- és drogproblémákkal, valamint depresszióval küzdött. Zenésztársaival három nagylemezt készített: az 1992-es Generation Terrorists, az 1993-as Gold Against the Soul és az 1994-es The Holy Bible címűeket.

A brit törvények szerint hét év után halottá kellene nyilvánítani az eltűnt személyt, de erre Richey esetében a hozzátartozók kérésére csak a napokban került sor. A család ügyvédje elmondta, a szülők fiuk anyagi dolgainak rendezése miatt folyamodtak ehhez, és továbbra sem fogadják el, hogy elhunyt volna. Az együttes tagjai azóta is a számlájára utalják az őt megillető részt. A közelmúltig 455 990 angol font gyűlt össze rajta, amelyből az adólevonás után 377 548 font marad az örökösöknek – a hagyatéki tárgyalás a többi közt ezt is rendezi.

Manic Street Preachers - Halottá nyilvánított gitáros-dalszerző

A Manic Street Preachers a következő, 2009 tavaszára tervezett, Steve Albini producer irányításával készülő Journal for Plague Lovers című albumán Richey hátrahagyott dalszövegeire épít. „Úgy éreztük, most jött el az ideje, hogy feldolgozzuk és kiadjuk ezeket. Átalakítottuk a szövegeket, mert Richey főleg prózát írt. A nagylemez sok tekintetben a The Holy Bible című albumunk folytatása lesz” – nyilatkozta Nicky Wire, a zenekar basszusgitáros-dalszerzője. (Új Szó)

Puha József

2008. 12. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 12. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Halottá nyilvánított gitáros-dalszerző cikk képei
Manic Street Preachers - Halottá nyilvánított gitáros-dalszerzőManic Street Preachers - Halottá nyilvánított gitáros-dalszerző