Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Leona Lewis újabb rekordja

Leona Lewis - Leona Lewis újabb rekordja

Leona Lewis, 2008 legnagyobb világsztárja ismét rekordot döntött, ezúttal odahaza, Nagy-Britanniában! A The X Factor című brit tehetségkutató tévéműsor harmadik, 2006-os sorozatában győzedelmeskedő énekesnőnek egy hete volt a rekord megdöntésére – két nap alatt véghezvitte.

Az 1985. április 3-án született londoni Leona Lewis első, Spirit című nagylemeze odahaza tavaly novemberben került a boltokba. A megjelenés hetében 375 872 példányt adtak el belőle a brit piacon, s ezzel a szigetország történetének leggyorsabban fogyó bemutatkozó albuma lett. Az énekesnő Bleeding Love című slágere – amely 2007 végén hét hétig vezette a brit összesítést és 2008 elején négy hétig a németet – áprilisban az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján is felért a csúcsra. Brit énekesnő (Kim Wilde) ezt megelőzően 1987 júniusában állt a rangsor élén. Leona két megszakítással összességében négy hétig uralta a mezőnyt, s ezzel rekordot állított fel: ezt megelőzően szigetországból származó énekesnő egy felvétellel két hétnél tovább nem vezetett. Később újabb rekordot ért el: ő az első brit előadó, aki a bemutatkozó albumával az amerikai eladási lista csúcsán debütált.

Leona Lewis - Leona Lewis újabb rekordja

Leona átdolgozta a Snow Patrol 2003-as Run című dalát. November 15-én előadta a The X Factor ötödik sorozatában, és felkerült első lemezének november 17-én kiadott The Deluxe Edition változatára. A felvétellel a múlt héten újabb rekordot állított fel, ezúttal Nagy-Britanniában: már két nap után megdöntötte az egy hét alatt digitálisan legnagyobb mennyiségben elkelt dal rekordját. Két nap alatt 69 244 példányban töltötték le legálisan az internetről. Az eddigi csúcsot Estelle és Kanye West tartotta – az American Boy című slágerükből idén márciusban egy hét alatt 51 857 példányt értékesítettek digitális verzióban a szigetországban. (Új Szó)

Puha József

2008. 12. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Puha József 2008. 12. 11. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 12. 16. 18:31
MMR, Lendva, Sztárfigyusz? DE MI LETT A HANGSZÁLAIVAL CSÉÉÉ!??? ;-o (háhá! nem a Zegészet olvasta be! beee.)
Vendég 2009. 01. 16. 13:22
sziasztok én már lattem közelebbről leona lewiszt mert engem meg úgy hivnak hogy leona én vagyok a kis huga

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Leona Lewis újabb rekordja cikk képei
Leona Lewis - Leona Lewis újabb rekordjaLeona Lewis - Leona Lewis újabb rekordja