Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t!

Lady GaGa - Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t!

Énekesnő. Dalszövegíró. 4 éves kora óta zongorázik. 20 évesen felvételt nyert a világ talán leghíresebb zenei egyetemére. Idén Grammy-jelölés-t kapott. Lady GaGa-t az új Madonnaként emlegetik. Kell ennél több?

A New York-i születésű lány 1986. március 20-án látta meg a napvilágot Joanne Stefani Germanotta néven. A 164 cm magas énekesnő áprilisban jelentette meg első önálló dalát Just Dance címmel, amely ezen a héten érte el legjobb helyezését a Billboard Hot 100-on, mégpedig a negyediket. Ausztráliában és Kanadában a kislemez az első helyet is megszerezte, sőt, Kanadában egész pontosan 5 hétig vezette a listát. A legutóbbi héten mind két országban egyaránt a következő kislemez, a Poker Face került az első helyre. Első lemeze október 28-án jelent meg az USA-ban, s eddig több mint 350 000 példány kelt el belőle világszerte. De milyen utat járt be GaGa a hírnévért?

Lady GaGa - Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t!

A Convent of the Sacred Heart iskolába járt, hasonlóan Nicky és Paris Hilstonhoz. (Igen, tudom, hogy hihetetlenül hangzik, de Paris is járt iskolába...) Kislánykorában Cyndi Lauper és Michael Jackson volt a példaképe. Négyévesen saját maga tanult meg zongorázni a saját fülére hagyatkozva. Tinédzserkorában írta első dalát. Tizennégyévesen New York utcáin adott kisebb koncerteket, majd 17 évesen felvették a New York University-re, ami nagy szó, hisz a világon mindössze 20 fiatalt válaszottak be az iskolába. Énektudását színházakban is megmutatta, különféle darabokban vállalt énekes szerepet.

Úgy érezte, olyan emberekkel van körülvéve, akik ugyanolyan zenét játszanak, ezért elhatározta, hogy a rock 'n' roll-t vegyíti a pop-pal. 2006-ban elkezdett dolgozni Rob Fusari producerrel. Rob sok dalt írt GaGa-nak, még az utcai fellépések alkalmával. Ő alkotta meg az énekesnő művésznevét, a Lady GaGa-t, ami a Queen egykori slágeréből, a Radio Gaga-ból ered. 19 évesen a Def Jam kiadó szerződést kötött GaGa-val, de három hónap után kirúgták. 2007 elején az Interscope Records felkarolta a fiatal tehetséget, s dalszövegíróként tevékenykedett Akon mellett. Miközben folyamatosan vette fel demóanyagait, Akon felfigyelt a lányra, majd nem sokkal később szerződést kötött vele a Kon Live Records, amely Akon kiadója.

GaGa elkezdett dolgozni Lady Starlight DJ-vel, aki segített neki kialakítani saját elektropop-os stílusát. Ezután már nem volt megállás.

A producer RedOne-nal elkezdett dolgozni debütálólemezén. GaGa több stílust vegyített a lemez munkálatai során: retro dance ütemeket, pop-ot, rock 'n' roll-t, elektro pop-pot. Egészen 2008-ig dolgozott Los Angeles-ben a The Fame-en, amely augusztus 19-én jelent meg Ausztráliában, majd tíz nappal később Európa több országában. Október végén az USA-ban is a boltok polcaira került a korong, szép sikereket elérve a listákon. Angliában január 12-én jelenik meg a The Fame. Nagy meglepetés lenne, ha a szigetországban nem érne el sikereket a lemez.

A The Fame csupa jó kritikát kap. A New York Post a jövő popjának nevezte a stílust, amit GaGa képvisel, az Us Weekly pedig az új Madonnának kiáltotta ki a mindössze 22 éves énekesnőt!

Luxi

2008. 12. 13.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Luxi 2008. 12. 13. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2008. 12. 13. 16:10
errő' má' fecserészett valamit a Csé is nem rég... ;-P "ez a hírke Csének bißtosan "bejön" majd - és beolvassa... ám az is lehet, inkább a budapesti kiruccanásáról fog dicsekedni - ha lesz miről (?)" ;-P
Vendég 2008. 12. 14. 8:31
tényleg nagyon tehetséges.És elöben még jobb
Vendég 2008. 12. 17. 17:13
gázos!
Vendég 2008. 12. 18. 21:33
hát ha szerinted ez a kis senki lesz az "új" madonna, akkor te nagyon nyomi vagy!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t! cikk képei
Lady GaGa - Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t!Lady GaGa - Ismerd meg a jövő Madonnáját, Lady GaGa-t!