Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mobilmánia – a legjobban csengő hangok

P. Mobil - Mobilmánia – a legjobban csengő hangok

Az idei év rock-zenei szenzációja egy új zenekar, a Mobilmánia, melynek tagjai a P.Mobilból kerültek ki. Az együttes megalakulása igazi szenzáció, hiszen újra együtt a három legendás énekes: Vikidál Gyula, Tunyogi Péter és Rudán Joe, akik több, mint 30 éven át voltak a P.Mobil vokalistái.

Velük tart Kékesi “Bajnok” László basszgitárral és Zeffer András a híres Hammond orgonával, akik szintén népszerű Mobil-tagok voltak évtizedekig. Úgy döntöttek, hogy Mobilmánia néven újra együtt játsszák azokat a Mobil dalokat, amiket a közönség és természetesen saját maguk is ‘mániákusan’ kedvelnek. A megalakulásuk óriási sikert aratott: teltházas koncertek és a közönség egyöntetű szeretete, rajongása fogadja a Mobilmániát mindenhol.

P. Mobil - Mobilmánia – a legjobban csengő hangok

A nagy siker és öröm ellenére azonban óriási csapás érte az együttest: Tunyogi Péter ma már nem lehet velük, tragikus halála a Mobilmánia lemezfelvétele közben történt. Hangja még felcsendül a lemezen, de a munkálatok befejezésében már nem tudott részt venni. Az azóta megjelent album utólsó számát, a “Velünk leszel mindig” című dalt az ő emlékére írták zenésztársai, barátai.

A Mobilmánia első lemeze, az “Ez a mania” december 11-én jelent meg. Az album Zeffer András bevallása szerint “új erőt és új utat ad az együttesnek, ami egyben a Mobilmánia jövőképe is.” Az új lemez az idei év egyik legerősebb hazai rock albuma lett, amelyen nem csak a zenék, hanem Horváth Attila szövegei is maradandó értéket képviselnek. A rajta hallható tizenegy vadonatúj dal bizonyítja, hogy a csapatban még mindig rengeteg alkotó erő van. A lemez anyagát élőben december 29-én a Wigwamban hallhatja a nagyközönség először.

A lemezbemutató alkalmával a rajongók meghallgathatják az új dalokat, de természetesen azért a régi nagy rock slágerek is felcsendülnek majd az est folyamán. “Az új számok beépülnek a Mobilmánia koncertjeibe, de azért nem válunk meg a régi P.Mobil daloktól se. Az olyan kedvencek, mint a Két forintos dal, vagy a Menyj tovább!.. mindig a repertoárunk részei maradnak. “ – mondta el Zeffer András a csapat vezetőjeként.

stanley

2008. 12. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

stanley 2008. 12. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mobilmánia – a legjobban csengő hangok cikk képei
P. Mobil - Mobilmánia – a legjobban csengő hangokP. Mobil - Mobilmánia – a legjobban csengő hangok