Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

DIANA: a celebration

Elton John - <b>DIANA</b>: a celebration

A Titanic kiállítás után újabb siker-kiállítás kerül bemutatásra Budapesten. Közel 300.000 látogatójával a Titanic volt Magyarország eddigi legsikeresebb magáncégek által szervezett kiállítása. Az újabb kiállítástól hasonló eredményeket várnak a szervezők, igazi bravúr volt elérni, hogy a kontinensen elsőként Budapesten kerüljön bemutatásra ez az elbűvölő és megható megemlékezés. 2009. január 31-től látható a Diana: a celebration kiállítás, amely a tragikusan elhunyt walesi hercegnő életét és munkásságát mutatja be.

A kiállítás anyagát Diana családja, a Spencer család állította össze és indította világkörüli útra, így állítva emléket a 20.sz. egyik legjelentősebb női alakjának. A család a kiállításból befolyt bevételből, a Diana örökének emléket állító alapítvány munkáját támogatja.

Diana: a celebration – Diana walesi hercegnő életének krónikáját 150 káprázatos tárgyon keresztül tárja elénk. Az érdeklődő részese lehet egy időutazásnak, láthatja életének legfontosabb állomásait. Megjelenik a gyermek,- aztán az iskoláskor. Feltűnik, mint félénk óvónő, aki rabul ejtette a herceg és egy ország szívét, mint fiatal és elbűvölő menyasszony, odaadó anya, testvér, és mint fáradhatatlan jótékonysági élharcos. Diana volt a világ egyik legtöbbet fényképezett híressége, 1981-es királyi esküvőjét, több mint egy milliárd televíziónéző kísérte végig. A bája, szépsége és közvetlensége világszerte megérintette az embereket rövid és mozgalmas élete során.

A kiállításon látható többek között gyönyörű uszályos esküvői ruhája, 28 -híres divattervezők által készített- ruhaköltemény, családi ékszerek, bútorok, számos személyes emlék, és ritka házi videofelvételek, fényképek. Csak néhány különlegesség: 2 gyémánt fejdísz, az eredeti szövege Spencer gróf megható megemlékezésének testvéréről, amely a Westminster-apátságban hangzott el a temetésen, a kottája és dalszövege Elton John/Bernie Taupin szerzeményének, amely a „Candle in the wind” átdolgozása.

Több, mint 10 évvel halála után Diana hercegnő emléke még mindig érdeklődést, érzelmeket és indulatokat vált ki világszerte. Diana a nép hercegnője már életében legendává vált. A kiállítás minden Diana, az adott történelemi időszak és nem utolsó sorban a divat iránt érdeklődőnek tartalmas és felemelő élményt nyújt.

A korábbi nagysikerű kiállítások tapasztalatai alapján a jegyeket már elővételben is meg lehet vásárolni. A www.tex.hu weboldalon és az Eventim hálózatában az érdeklődők óránkénti bontásban jelentkezhetnek be a kiállításra, így elkerülhetik a hosszú sorban állást. Mivel európai premierről van szó, már külföldről is nagy az érdeklődés, ezért is érdemes előre jegyet váltani.

Diana: a celebration kiállítás, 2009. január 31-től a Károlyi-Csekonics Rezidencián. (1088 Budapest, Múzuem utca 17.)

Jónap Tamás

2009. 01. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 01. 02. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 01. 02. 18:36
túl lett lihegve ez a nő

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

DIANA: a celebration cikk képei
Elton John - <b>DIANA</b>: a celebration