Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Vangelis ismét egy csodálatos filmzenét alkotott

Vangelis - Vangelis ismét egy csodálatos filmzenét alkotott

Számos ( Kairói Filmfesztivál, Toronto) filmfesztiválon már bemutattak az EL GRECO c. alkotást. A népszerű életrajzi mozihoz a világhírű zeneszerző, Vangelis komponált remek filmzenét.

Egy hősi történet, egy meg nem alkuvó művészről és szabadságharcosról, Domenicos Theotokopoulosról, akit a világ úgy ismer: „El Greco”. El Greco a XVI. század gyermeke volt, a szabadságot és a szerelmet keresve eljutott a krétai és velencei udvarból Toledóba, Spanyolországba. Itt szembe találta magát legnagyobb ellenfelével, a Szent Inkvizícióval.

A spanyol-görög és magyar koprodukcióban készült filmet februárban mutatják be itthon. Vangelis az alkotás mellett mostanság több filmhez is zenét: The Electric Dreamer: Remembering Philip K. Dick c. rövidfilmhez illetve legutóbb, a német Testimony c. dokumentum munkához.

Jónap Tamás

2009. 01. 10.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2009. 01. 10. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2009. 01. 13. 12:18
Guest @ 2009-01-13 12:11:29 Dear Csé, ma 01.13. kedd 18:15 élőbe' lesz a "Sztárfigyuli" adása? "ő" pedig megy megin' "Reisingerelni" a műv.házba? és a "Távolanka"? az meg kamera(d)man lesz u.ott? :-) mer' olvastam (ZH.), ma újra indul a bibliászás havi egy kedd estékkel májusig!? na, akkor megaVEGA-Kerak csúcs lesz... (egyeseknek ez is olyan "szimbiózis" lehet (üzletileg), mint Önnek is szoktak a "riportjai" pl.) ... ;-P
VENDÉG 2015. 04. 11. 9:24
Nagyon jó!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Vangelis ismét egy csodálatos filmzenét alkotott cikk képei
Vangelis - Vangelis ismét egy csodálatos filmzenét alkotott